Konya dahil 26 ilde TOKİ uygun fiyata daire ve dükkan satacak

Konya dahil 26 ilde TOKİ uygun fiyata daire ve dükkan satacak

Türkiye'deki ekonomik koşullar göz önünde bulundurulunca kiracı olmak her geçen gün zorlaşıyor. Asgari ücretin 17 bin lira, ortalama kiraların 10 bin lira olduğu Konya'da TOKİ uygun fiyata daire ve dükkanlar satacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'de milyonlarca insanı ev sahibi yaptı. Toplumun yüzde 50'den fazlası asgari ücretle çalışıyor ve şuan asgari ücret 17 bin lira. Ortalama daire kiraları ise 10 bin liradan başlıyor.

toki-444.webp

Geçinmekte zorluk çekenler ise ev sahibi olabilmenin yollarını araştırıyor. Banka kredilerinin çok yüksek olmasından dolayı vatandaş TOKİ projelerini daha çok araştırır hale geldi. Konya dahil 26 ilde TOKİ uygun fiyata dükkan ve daire satacağını duyurdu.

toki-1111.jpg

Söz konusu karar kapsamında satışa çıkarılan gayrimenkullerin tam listesi paylaşıldı. Buna göre 296 işyeri ve 132 adet konut ihale sistemiyle satılacak. Satışlar emlakmuzayede.com.tr internet sitesinden gerçekleştirilecek.

toki-2222.jpg

İhale tarihi ise 7 Şubat 2024 olarak belirtildi. İş yerleri yüzde 15 peşin kalanı 60 ay vadeyle, daireler yüzde 25 peşin kalanı 72 ay vadeyle satılacak. Satışa çıkarılan Konya'daki bir dairenin fiyatı 1 milyon 446 bin lira olarak belirlendi.

Konya'da satışa çıkarılan diğer gayrimenkuller şu şekilde:

daire-333.jpg

daire-2.jpg

daire-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum