Konya Çimento ve hazır beton fabrikaları taşınacak! Tarih belli oldu

Konya Çimento ve hazır beton fabrikaları taşınacak! Tarih belli oldu

Konya'nın en büyük fabrikalarından biri olan Konya Çimento için kritik karar verildi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Çimento'nun kaldırılma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Selçuklu Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Asım Ceyhan ve beraberindekiler, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'i ziyaret etti. Şen'e, Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken de eşlik etti. Selçuklu Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Pekyatırmacı, ziyarette Merhaba Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

1-3-960x640.jpg

SİLLE ESKİ FOTOĞRAFLARDAKİ GİBİ OLACAK

Başkan Pekyatırmacı, ziyaretteki konuşmasında Sille'ye ayrı bir parantez açtı. Sille'de çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve uzun soluklu olduğunu ifade eden Pekyatırmacı, “Son 4 yıldır Sille'de koruma amaçlı imar planı revizyonu ile ilgili süreçleri devam ettiriyoruz. Bir taraftan plan yapıyoruz, bir taraftan da kurul süreçlerini, onay süreçlerini yürütüyoruz. Ciddi bir mesafe kat ettik” dedi. Kilise karşısındaki alanda inşaat imalatının başladığını hatırlatan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sille İlkokulu'nu taşıyacağız. Mevcut okulun olduğu yeri bir meydana dönüştürüyoruz. Okul binasını yıktıktan sonra orada güzel bir meydan oluşacak. Hükümet Caddesi üzerindeki daha önce var olan ama şu anda yok olmuş, fotoğraflarda görünen eski binaları yeniden inşa ediyoruz. Hükümet Caddesi, eski yapısına kavuşmuş olacak. Alt yapı ile ilgili eksiklikler de tamamlanacak. Hükümet Caddesi'ni tamamen yeniden eski dokuya uygun olarak yenileyeceğiz. En önemli işlerden biri de otopark. Bu ihtiyaç karşılanacak. Kaya ıslahını tamamladık. Sille için çok önemliydi. Afete maruz bir bölge vardı. Baraj Caddesi'ni normal şartlarda kapatmamız gerekiyordu. Sille'nin kanal boyundaki bir kısım yerleşim yeri de afete maruz bölge olduğu için bölgede plan da yapamıyorduk. Çok önemli bir çalışma yürütüldü. Afete maruz bölge kalmadı. Kaya ıslahı bizim işimiz değildi ancak biz elimizi taşın altına koyduk. 2 sene önceki parayla 15 milyon liranın üzerinde para harcayarak, Sümela Manastırı'ndaki kaya ıslah çalışmasından sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci kaya ıslahı çalışmasını gerçekleştirdik. Teknik bir çalışma yapıldı. Fiziki çalışmalar tamamlandıktan sonra Sille, bütün değerleriyle birlikte çok önemli bir turizm merkezi olacak. Sille'yi ziyaretçilere hazırlıyoruz. Sille'yi sadece yeme, içme mekânı olarak görmesini arzu etmiyoruz. Tarihi ve kültürel bütün dokuyu İnşallah Sille'de yaşatacağız. Sille, gerçekten çok önemli bir merkez olacak. Hedefimiz yılda en az 1 milyon ziyaretçiyi alabilmek” şeklinde konuştu.

SELÇUKLU'DA DÖNÜŞÜM AMAÇLI KONUT ÜRETİMİ OLACAK

Selçuklu Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Pekyatırmacı, ilçede dönüşüm noktasında önemli işlere imza atılacağını belirtti. Kooperatifle ilgili Selçuklu Belediyesi olarak bir çalışmalarının olmadığının altını çizen Pekyatırmacı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Binkonut bölgesinde, eski polis lojmanlarının olduğu bölgede rezerv alan almıştık. Yıkımları tamamladık. Rezerv alanı, bölgenin dönüşümü için kullanacağız. Çalışmalar sürüyor. Dönüşüm için vatandaşlarımızla görüşmeler sağlanıyor. Mevcut durumun tespiti ve hak sahiplerine verilebilecek olan yerlerin tespiti ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Selçuklu'da İnşallah önümüzdeki dönem ciddi manada bir dönüşüm faaliyetini başlatmış olacağız. Dönüşüm amaçlı konut üretimi gerçekleştireceğiz.”

adsiz.jpg

KONYA ÇİMENTO'NUN KALDIRILMASI GÜNDEMİMİZDE

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Konya Çimento fabrikası taşınacak mı” sorusunu da yanıtladı. 10 yıl önce Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak çalışmalarda bulunduğunu hatırlatan Pekyatırmacı, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “100 bin ölçekli planlamalar yapıldı. Bu planlamalar yapılırken öngörüler ortaya konuldu. Ankara Yolu'nun sol tarafı, Konya Çimento'nun da içinde bulunduğu alanın tamamı, konut gelişme bölgesi olarak belirlendi. Uzun vadede Konya Çimento Fabrikası'nın kaldırılması da aslında gündemimizde. Bu, kısa vadede olacak bir iş değil. 50 yıllık bir periyotta artık burada Çimento Fabrikası'nın yeni bir yatırım yapmadan, kendine farklı bir bölgede yer belirleyip, burayı da tamamen boşaltacakları şekilde bir planlama yapmaları gerektiğini onlara ifade ettim. Hazır beton tesislerinin bulunduğu bölge, Çimento Fabrikası ve onun gerisinde bulunan alanların tamamında uzun vadede bir dönüşüm gerçekleşecek. Bunun ilk etabı, eski sanayinin dönüşümüyle başlamış olacak. Yavaş yavaş dönüşüm oluşacak.”

cimento.jpg

HALİD ŞEN'DEN PEKYATIRMACI VE BERABERİNDEKİLERE TEŞEKKÜR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret, çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum