Klasiklerin sergisine Konya’da ilgi büyük

Klasiklerin sergisine Konya’da ilgi büyük

Selçuklu Belediyesi ve Konya Klasik Otomobilciler Derneği işbirliğiyle klasik otomobil sergisi açıldı.

Selçuklu Belediyesi ve Konya Klasik Otomobilciler Derneği işbirliğiyle klasik otomobil sergisi açıldı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen sergide, farklı markalara ait 99 araç sergileniyor. Sergi 8 Kasım Salı günü sona erecek. Sergiyi ziyarete gelenler klasik otomobillere yakın ilgi gösterirken, otomobillere dair sahiplerinden bilgi alıyorlar. 

ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR KORUYACAĞIM

1963 model Chevrolet araç sahibi Ömür Başak, Türkiye’de bu markada tek olan aracın kendisinde olduğunu söyledi. Ufak parçaları haricinde değişiklik yapmadığını dile getiren Başak, “1964 model Chevrolet aracımıza çok fazla rağbet gösterdiler. Dünyada sayısı az olan ürünlerin değeri daha çok biliniyor. Bunu tecrübe ettim. Vatandaşın ilgisinin bu denli fazla olacağını beklemiyorduk. İnsanların nostalji eserlere ilgisi çok fazla. Özellikle otomobil sektörüne ilginin yoğun olduğunu biliyordum. İlk günden 10 bin ziyaretçiyi geçmişti. Şimdilerde günlük ziyaretçi sayısının her geçen gün fazlalaştığını görüyoruz. Ömrümün sonuna kadar Türkiye’de tek olan otomobilimi muhafaza edeceğim. Benden sonra ailem sahip çıkarsa mutlu olurum. İnşallah benden sonra aracım 50 yıl daha yollarda olur” diye konuştu.

16-3-omur-basak-1200x800.jpg

EMEĞİMİ PARAYA DEĞİŞMEM 

Aracını sergileyen 1975 model Murat 124 markalı otomobil sahibi Murat Karadaş, klasik otomobillerin tutku haline geldiğini belirtti. İnsanların ilgisini çekmeyi başardıklarını söyleyen Karadaş, “Bu araba benim babamın arkadaşından gelen bir araç. İskeletli halini alıp kendi zevkime göre topladım. 7 yıldır ben bu araca severek binmeye devam ediyorum. Bunun zevki daha çok farklı olduğu için hoşuma gidiyor. Araba tutkunluğumdan dolayı arabama özen gösteriyorum. Otomobilime çok talip çıkıyor. İlk göz ağrım. Asla satılığa çıkartmam, satılık mı diye soranlar elbette var. Ama ben satmayı asla düşünmedim. Bütün parçalarını kendi ellerimle topladım. Emek verdim, ter döktüm ve bu kadar emeğimin karşılığını paraya değişmem” ifadelerini kullandı.

16-4-ahmet-alinak-1200x800.jpg

GÖRSEL ŞÖLENE HERKES KATILMALI

Bu tür otomobil sergilerinin sürekli yapılması gerektiğini vurgulayan 1976 model Murat 124 markalı otomobil sahibi Ahmet Alınak, şunları söyledi: “Gençlerin klasik otomobil ilgisinin güzel olduğunu gözlemliyorum. 100 yıl sonra bile yollarda klasik otomobillerin olmasını isterim. Gençleri bu şekilde ilgili görünce umudum artıyor. Bu tür sergilerin sayısı artması gerekiyor. Sadece otomobil değil, tüm hususlar üzerine sergi, fuar gibi etkinlikler olması gerekli. Bu otomobiller yaşayan tarih aslında. Çok kişinin hikayesini dinlemiş. Ben aracıma basit gözle bakmıyorum. Evladım gibi seviyorum. Özellikle fotoğraf çekilmek isteyenler olunca daha çok mutlu oluyoruz. Bu görsel şölene herkes katılmalı, yaşayan, hikayesi olan arabalara herkesin göz atması lazım.”

ALİ GÖZEN 

16-5-murat-karadas-1200x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.