Klasik mobilya tarzında dekorasyon nasıl olmalı

Klasik mobilya tarzında dekorasyon nasıl olmalı

Evimizin en nadide odasıdır. Misafirlerimizi ağırladığımız, onlara hoş ikramlarda bulunduğumuz en geniş mekânlardır.

Evimizin en nadide odasıdır. Misafirlerimizi ağırladığımız, onlara hoş ikramlarda bulunduğumuz en geniş mekânlardır. Misafirler için gözümüzden sakındığımız koltuklarımızın, yemek masamızın, vitrinimizin ve biblolarımızın evimize gelecek olan misafiri beklediği yerdir.

Salonlarımıza, misafir odası da denilir. Özenerek yapılan danteller, sehpa takımlarının üstünde adeta dans edercesine misafirlerimizin ilgilerini çeker. Salonumuzun duvarlarını eşsiz görsel tablolarla süsleriz. Çoğu zaman da el emeğinle yapılan minyatür oyuncaklar salonumuzun başköşesinde yerlerini alırlar. Salonlara en güzel çiçeklerimizi koyarız. Misafir odasında en göze çarpan eşyaların arasında da salon takımları gelmektedir. , ev sahiplerinin zevkleri doğrultusunda belirlenir. Günümüzde mobilya firmalarının geniş imkânlar ve seçenekler sunduğu aşikârdır. Bazı zamanlarda mobilya takımlarına göre salon takımları seçimleri yapılır. Salon koltuk takımlarının modelleri köşe koltuk takımları ve koltuk takımları şeklinde ayrılır. Ayrıca klasik modeller ve farklı tasarımlarla günümüz oda takımlarına uygun şekilde tasarlanan modellerden oluşmaktadır.

takımları genel anlamda saraylarda ve yalılardan esinlenerek tasarımları yapılmıştır. Görülen ve ince ayrıntılarla ustalık gerektiren yapılardan oluşur. Mobilyanın kesiminden oyulmasına zımparalanması, cilalanmasına kadar ki süreç diğer mobilya türlerine göre çok zaman alır.   Klasik takımların dışındaki koltuk takımlarında ortopedik sistemler daha fazla yaygındır. Bu takımların içerisine klasik türde mobilyalarda olduğu şekilde tekli, ikili, üçlü veya tv koltukları vb. eklentiler konulur. Üretimlerini yapan firmalar ikili ve üçlü takımları açılır - kapanır tarz da alttan bazalı ya da alt kısmından çıkan mini oturma koltuğuyla uzatılan cinsten yapabilirler.

tasarımlarında ki farklılık ve çeşitlilikler ev sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmektedir. Bazı mobilya firmaları ev sahiplerinin salonlarının büyüklüklerine veya arzu ettikleri çizimlerle, atölyelerinde üretirler. Bunlar genellikle iç mimarlar ve dekorasyoncular tarafından da belirlenir. Dekoratif çizimlerde istenilen kumaştan kullanılan süngere ve salon takımını tutan ayaklara kadar kullanıcının arzu ettiği şekilde yapılır. Salon takımların da kullanılacak kumaşlar da kalite bakımından çok önem arz eder. Hem de mobilyanın rengine uyum sağlaması gerekir. Ayrıca salonda bulunan eşyaları, içerisinde boğmaması önemlidir. Salon takımlarında ki farklı yastık modelleri de misafirlerinizi rahat ettirmek için takımların arasında verilmektedir. Koltuklar da dayanıklılık, kullanılan mobilyanın ve takımların içerisindeki sünger ve yayların kaliteli olması şarttır. Zamanla eğrilerek dağılması ve süngerlerinde çökmeler meydana gelmesi tüketicide hayal kırıklığına neden olur. Bu nedenlerle misafir odaları evlerimiz de özellikle bayanların değer verdikleri en gözde mekânlardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.