Kız öğrenciler iftarda buluştu

Kız öğrenciler iftarda buluştu

Konya KYK Kız Yurdu öğrencilerine iftarda geleneksel Konya pilavı ikram edildi. İl Müdürlüğü tarafından organize edilen iftarda, öğrenciler Konya pilavını tatma şansı buldu. Öğrenciler iftar sonrası toplanarak “Kudüs’ün yanındayız” mesajı verdi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Konya İl Müdürlüğü tarafından KYK Konya Kız Yurda A Blokta kalan kız 600 kız öğrenciye iftarda geleneksel Konya pilavı ikram edildi. Yurt bahçesinde kurulan masalara oruçlarını açan öğrenciler Konya pilavını tatma şansı buldu. Gecede Türk tasavvuf müziği ve ilahiler okunurken öğrencilere Osmanlı şerbeti de ikram edildi. Eğlenceli saatler geçiren öğrenciler, yemek sonrasında yurt yetkilileri tarafından duvara yansıtılan ‘Kudüs’ yazısı altında toplanarak “Kudüs’ün yanındayız” mesajı verdi.

 YURTLARDA AİLE SICAKLIĞINDA İDRAK EDİLİYOR

İftarda Konuşan Konya KYK İl Müdürü İsa Araba, öncelikle Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, yaklaşan finallerde de öğrencilere başarılar diledi. Ramazan ayında KYK yurtlarında bereket yaşandığını belirten Araba, yurtlarda kalan öğrencilerin iftarda sıra beklemeden yemeklerini alıp rahatlıkla oruçlarını açabildiğini ifade ederek, “İslam dünyası on bir ayın sultanı ramazana ulaşmanın sevincini yaşıyor. Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği Ramazan ayı, KYK yurtlarında da aile sıcaklığında idrak ediliyor” diye konuştu.

KYK, yurtlarda barınan gençlerin rahat ve huzurlu bir ortamda ramazan geçirmeleri için tüm önlemlerin alındığını aktaran Araba, “KYK Genel Müdürlüğü tarafından yurtlara gönderilen talimata göre lokanta ve kantinlerde iftar ve sahur saatlerinde hizmetin aksamaması ve kuyrukların önlenmesi amacıyla personel sayısı artırıldı. Özellikle örencilerin iftar saatinde yoğunluk yaşadığı Aleaddin Erkek Öğrenci Yurdu’nda öğrenciler hiç sıra beklemeden yemeğini alıp orucunu açabiliyor” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN İÇİN YENİ DÜZENLEME

Öğrencilerin talep ve önerileri de dikkate alınarak yurtlardaki yemek ve gıda çeşitlerinin arttırıldığına değinen Araba, yurtlarda Ramazan ayında yemekhane sisteminde değişikliğe gidildiğini belirterek, “Yemekhane ve kantin işletmelerinde kontroller sıklaştırıldı. Yurt idaresince yemeklerin kalite ve gramajları daha sık aralıklarla kontrol ediliyor. Öğrencilerimize en kaliteli yemeği vermeye çalışıyoruz.  Kahvaltı beslenme yardımı uygulama saati, ramazan ayı boyunca saat 00.00'dan itibaren başlıyor. Ramazan ayı boyunca tüm yurtlarda iftariyelikler ikram edilirken iftar saatinde tasavvuf müziği yayını yapılıyor” diye konuştu.

TERAVİH NAMAZLARI HEP BİRLİKTE KILINIYOR

Araba, sahur saati sonuna kadar hizmet verecek lokanta ve kantinler, kahvaltı ve akşam yemeği saatlerinde de normal mesaisine devam ederek öğrencilerin hizmetinde olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yurtlarda sabır, şükür, iyilik, yardımlaşma ve paylaşım ayı ramazanın gençler tarafından daha doğru anlaşılabilmesine yönelik çeşitli programların yanı sıra sohbetler, mukabele programları da yapılıyor. Teravih namazları hep birlikte kılınıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol gereği yurtlarda görevlendirilen Diyanet personeli de gençlerin daha bilinçli ve huzurlu bir ramazan geçirmelerine yardımcı olunuyor.”

OSMAN ÖZDEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.