Kişi 'Ben Mi Duygularımı Yönetiyorum, Duygularım Mı Beni Yönetiyor' Diye Sormalı

Kişi 'Ben Mi Duygularımı Yönetiyorum, Duygularım Mı Beni Yönetiyor' Diye Sormalı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) PDR Topluluğu, 'duygusal okuryazarlık' konulu konferans düzenledi. Konferansta konuşan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, kişinin önce kendi duygularını tanıması...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) PDR Topluluğu, 'duygusal okuryazarlık' konulu konferans düzenledi.

Konferansta konuşan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, kişinin önce kendi duygularını tanıması ve kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Hayat içerisindeki bazı olayların kişileri geliştirdiğini ve olgunlaştırdığını belirten Binnur Yeşilyaprak “İnsanı geliştiren üç tip olay vardır. Bunlardan ilki başımıza bir saksı düşmesi, yani beklenmeyen olaylardır. Başınıza günün birinde gerçekten bir saksı düşse, o an hayatın ne kadar değerli olduğunu anlarsınız. Başımıza olumsuz olaylar gelebilir ama bizim o olaylardan ders almamız gerekir. İkincisi, âşık olabilirsiniz. Aşk, insanı büyüten ve olgunlaştıran bir yaşam deneyimidir. Bu ikisinden de yararlanamazsanız psikolojik danışmanlar son şansınızdır.” dedi.

Yeşilyaprak, şöyle devam etti: “Kişi duygularını yönetmeli ve 'ben mi duygularımı yönetiyorum, duygularım mı beni yönetiyor' diye sormalı. Bunlar duygusal okuryazarlığın önemli ayrıntılarıdır.”

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını PDR Bölüm Başkanı Doç. Dr. Figen Akça yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.