Kilogram Başı Pamuk Toplama Ücreti 45 Kuruş Olarak Belirlendi

Kilogram Başı Pamuk Toplama Ücreti 45 Kuruş Olarak Belirlendi

Antalya ve ilçelerinde pamuk, mısır ve soya biçim fiyatları belirlendi. Antalya Ziraat Odası(AZO) ilçe ziraat odalarıyla birlikte yaptığı toplantıda, pamuk toplama, mısır ve soya biçim fiyatlarını açıkladı. AZO'da yapılan 2014 yılı...

Antalya ve ilçelerinde pamuk, mısır ve soya biçim fiyatları belirlendi.

Antalya Ziraat Odası(AZO) ilçe ziraat odalarıyla birlikte yaptığı toplantıda, pamuk toplama, mısır ve soya biçim fiyatlarını açıkladı. AZO'da yapılan 2014 yılı pamuk toplama ile mısır soya biçer ücretlerini belirlendirme toplantısına AZO Başakanı Nazif Alp, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdrlüğü'nden Hidayet Güç, Mustafa Duran, BATEM Müdürlüğü'nden Mehmet Kocatürk ,Antbirlik'ten İmdat Keskin ve Çalışma ve Türkiye İş Kurumu'ndan Orhan Yüncü katıldı. Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin, yaptığı açıklamada, 2014 yılı bir kilogram pamuk toplama ücretinin birinci, ikinci ve üçüncü el için 45 kuruştan toplatılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Çavuşluk ücretin 25 kişiye kadar 160 kuruş, 25 kişiden 50 kişiye kadar 125 kuruş, 50 kişiden yukarı için, 80 kuruş net ücret verilmesinin kararlaştırıldığını belirten Metin, amele ücret gruplarının geliş ücreti işverene, dönüş ücreti kendilerine ait olarak belirlendiğini kaydetti.

Komisyonun sucu ücreti olarak günlük 38 lira yevmiye verilmesine karar verdiğinin altını çizen Metin, mısır soya biçim ücretlerinin ise dekar başına 13 lira olarak belirlendiğini ifade etti. Metin, şu bilgileri verdi:"Pamukta makineli hasat da yaprak dökücü, koza açtırıcı ilaçlamak şartıyla dekara toplam 80 lira olmasına (KDV hariç) karar verildi. "

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.