Kıbrıslı öğrenciler Konyayı gezdi

Kıbrıslı öğrenciler Konyayı gezdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)de öğrenim gören 32 başarılı öğrenci 4 öğretmen rehberliğinde Konyaya geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de öğrenim gören 32 başarılı öğrenci 4 öğretmen rehberliğinde Konya’ya geldi. Yavru Vatan Kıbrıs’tan Konya’ya gelen öğrenciler birçok tarihi ve kültürel yerleri gezerek, Konya özelinde Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı buldu. Eğitim-Bir-Sen Konya Şubesi tarafından ağırlanan öğrenciler Konya’ya gelmekten çok mutlu olduklarını söyledi.

Öğrencilerle birlikte programla ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, bu tür etkinliklerin iki ülke arasında var olan dostlukları daha da pekiştirmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç ve Kıbrıs Din Görevlileri Sendikası (DİN-GÖR-SEN) Genel Başkanı Mehmet Dere’nin de katıldığı toplantıda Latif Selvi, öğrencilerle birlikte Çatalhöyük’ü, Koyunoğlu Müzesi’ni, Mevlana Müzesini, Şehitliği ve birçok müzeyi gezdiklerini söyledi.

Programa katılan öğrencilerin Kıbrıs’ta derslerinde olduğu gibi yazın açılan Kur’an kurslarında da başarılı olduklarını aktaran Selvi, bu anlamda öğretmenlerin öğrencileri ödüllendirmek için böyle bir program düzenlediğini söyledi. KKTC’nin Türkiye için farklı bir anlam ifade ettiğini ve dış politikada önemli bir misyon görevi gördüğünü dile getiren Selvi, bu anlamda öğrencilerin Türkiye’nin birikimini yakından görmeleri için Vali’yi, Müftülüğü Konya Ticaret Odasını, Konya Ticaret Borsası’nı da ziyaret ettiklerini aktardı. Selvi, geziye katılan kız öğrencilerin Anadolu Gençlik Derneği’nin Kız Yurdunda, erkek öğrencilerin ise Enderun Eğitim Vakfı’nın yurtlarında kaldığını belirterek, Anadolu Gençlik Derneği ve Enderun Eğitim Vakfı’na teşekkür etti.

DİN-GÖR-SEN Genel Başkanı Mehmet Dere de Kıbrıs’ta eğitim gören 32 öğrenciyle birlikte 3 gün boyunca güzel bir zaman geçirdiklerini ifade etti.  En iyi şekilde ağırlandıklarını aktaran Dere, şunları kaydetti: “Konya ziyaretimizde öğrencilerimiz Konya’nın Hz. Mevlana’nın nezdinde hoşgörü kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Aldıkları bu kültürü hayatlarına rehber etmelerini umut ediyoruz. Geziye katılan öğrencilerin tamamı başarılı öğrencilerdir. Derslerinde olduğu kadar Kur’an eğitiminde de önemli başarılar gösterdiler. Biz onları Konya turuyla ödüllendirmek istedik ve bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.

Kıbrıs’ta Diyanet İşleri Başkanlığımızın işbirliğinde Türkiye ile eş zamanlı başlatılan Kur’an kurslarına katılarak başarı gösteren öğrencileri tebrik ettiğini aktaran Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, bu sayının bugün 32 olduğunun ancak önümüzdeki yıllarda sayının 32 bine çıkmasını arzuladıklarını kaydetti. Kıbrıs’ın İlahiyat Fakültesi’ni açarak din eğitim alanında önemli bir hizmet gerçekleştirdiğine dikkat çeken Koç, Kıbrıs’ta artık Kur’an eğitiminin aratacak olmasından da büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.