Kayserili rekortmen yüzücüler olimpiyat için kulaç atıyor

Kayserili rekortmen yüzücüler olimpiyat için kulaç atıyor

Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye rekoru kıran takımın 2 sporcusu, Kayseri'de yeni başarılar için birlikte kulaç atıyor.

Kayseri'de bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları Ahmet Burak Işık ve Muhammed Yusuf Özden, yaklaşık 10 yıl önce yüzme sporuna başladı.

Bu süre içinde birçok madalya kazanan genç yüzücüler, son olarak 20-24 Aralık 2023'te İstanbul'da düzenlenen Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na Galatasaray takımı adına katıldı.

Burada takım olarak 4x200 serbest bayrak yarışında 7 dakika 15 saniye 42 saliselik dereceyle Türkiye rekoru kıran takımın iki yüzücüsü Ahmet Burak Işık ve Muhammed Yusuf Özden, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmak için yoğun hazırlık dönemi geçiriyor.

Genç sporcular Işık ve Özden, Türkiye Kayseri Olimpiyat Hazırlık Merkezi yüzme başantrenörü Ali Özmen eşliğinde 6-7 Nisan'da düzenlenecek 2024 Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası ve 2-7 Temmuz'daki 2024 Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'na katılarak, olimpiyat barajı için mücadele edecek.

17 yaşındaki sporcu Ahmet Burak Işık, yüzmeye 8 yaşında okul seçmelerinde öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını söyledi.

Işık, kariyeri boyunca çok sayıda altın, gümüş ve bronz madalya kazandığını, yeni başarılar için yoğun çalıştığını kaydetti.

Galatasaray Spor Kulübü adına bir ay önce düzenlenen Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 4x200 metre bayrak yarışında yeni Türkiye rekorunun sahibi olduklarını anlatan Işık, 100, 200, 400 serbestte şampiyon olup 800 metre serbestte üçüncülük madalyası aldığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.