Kayıp Gençleri Arayan Ekip: Asılsız İhbarlar Zaman Kaybettiriyor

Kayıp Gençleri Arayan Ekip: Asılsız İhbarlar Zaman Kaybettiriyor

Kumburgaz'da, Pazar gününden beri kayıp olan gençlere ulaşmak için bu akşam aramalara 3 petrol arama gemisinin de katılacağı belirtildi. Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı ise asılsız ihbarların...

Kumburgaz'da, Pazar gününden beri kayıp olan gençlere ulaşmak için bu akşam aramalara 3 petrol arama gemisinin de katılacağı belirtildi. Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı ise asılsız ihbarların çokluğundan ve bu ihbarların zaman kaybettirmesinden yakındı.

Pazar gününden beri kayıp olan gençleri bulmak için sürdürülen çalışmalar Pazar gününden beri aralıksız sürüyor. Bu akşam 3 ayrı petrol arama gemisinin de aramalara katılacağı belirtildi. Ayrıca, çalışmalar hakkında bilgi veren Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, “Sabah sekiz itibariyle çalışmaya başladık. O saatten bu yana deniz üzerindeyiz. Silivri, Marmara Ereğlisi'ne olan tarafı, bütün bölgeyi tekrar bir taradık. Çeşitli ihbarlar vardı, bu ihbaralar doğrultusunda aramayı yaptık.” dedi.

İhbarlardan yakından Karadayı, birçok ihbarda belirtilen yerlerdeki cisimleri belirlediklerini ama bunlardan hiç birinin aradıkları olmadığını ifade etti. Karadayı, “O konuda ihbar edenlere teşekkür ediyorum. Doğrudur ama bazen ihbar ederken dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü bazen boşuna zaman harcıyoruz. Onun dışında çeşitli ihbarlar da var. Hepsini elbette ki değerlendiriyoruz. En ufak bulguyu değerlendirmeye çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

‘ARAMALARA ÜÇ PETROL ARAMA GEMİSİ DE KATILACAK’

Kriz masasında görev yapan Genç Denizciler Derneği Başkanı Kaptan Umur Zamanoğlu ise monitöre yansıtılan harita üzerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgede Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı mayın arama-tarama gemisinin görev yaptığını söyleyen Zamanoğlu, gemilerin yaptıkları taramalar eşliğinde güneye doğru yöneldiğini belirtti.

Kumburgaz sahiline yakın bölgelerde ise deniz polisinin aralıklarla dalışlar gerçekleştirdiğini belirten Zamanoğlu, AFAD ve itfaiye ekiplerinin de sahil hattında aramalarını sürdürdüğünü aktardı.

Zamanoğlu, Marmara Denizi'nin ortalarında, gemilerin seyir rotasındaki güzergahta ise helikopter ve uçak destekli arama ve tarama çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti. Zamanoğlu, Marmara'nın en derin bölgesinin ise petrol arama çalışmalarında kullanılan Barbaros Hayrettin Paşa gemisi yardımıyla taranacağını aktardı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.