Kartal seriyi devam  ettirmek istiyor

Kartal seriyi devam ettirmek istiyor

Tümosan Konyaspor sezonun 5. haftasında bugün evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak

Trendyol Süper Lig’de milli maç arası sona erdi. Bugün oynanacak karşılaşmalar ile sezonun 5. hafta heyecanı başlayacak. Haftanın açılış maçında Tümosan Konyaspor sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak

Maçı hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek’in yardımcılıklarını İbrahim Bozbey ve Bilal Gölen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Kutluhan Bilgiç olacak

TFF, VAR ve AVAR hakemlerini bugün açıklayacak.

ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUMAK İSTİYOR

Tümosan Konyaspor sezonun 5. haftasında evinde oynayacağı Çaykur Rizespor maçını kazanarak zirvedeki yerini korumak istiyor.yeşil-beyazlı ekip geride kalan 4 haftada yenilgi yüzü görmedi. Konyaspor oynadığı 4 maçta 2 beraberlik 2 galibiyet alarak 8 puan topladı ve maç fazlasıyla haftayı lider Fenerbahçe’nin ardından 2. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlı takım 4 maçta 5 gol atıp 2 gol yedi.

Ligin yeni ekibi rakip Çaykur Rizespor ise geride kalan 4 haftada iyi bir performans ortaya koydu.

Karadeniz ekibi 4 maçta 2 galibiyet bir beraberlik bir de yenilgi aldı. Rizespor bu maçlarda 5 gol atıp 4 gol yedi ve haftayı 7 puanla 5. sırada tamamladı.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ 29. RANDEVU

Tümosan Konyasporve Çaykur Rizespor bugünkü maçla birlikte 29. kez karşı karşıya gelecek. İki takımın rekabetinde geride kalan 28 karşılaşmada Konyaspor 9 kez kazanırken Çaykur Rizespor 7 kere galip geldi. İki takım arasındaki 12 maç ise beraberlikle sonuçlandı. İki takımın karşılşatığı 28 haftada Yeşil-beyazlı ekip rakibine 37 gol atarken kalesinde ise 35 gol gördü.

KONYASPOR EVİNDE BİR KEZ KAYBETTİ

Tümosan Konyaspor evinde oynadığı maçlarda rakibine bir kez yenildi. İki ekip Konya’da 14 kez karşı karşıya gelirken bu maçlarda yeşil-beyazlı takımın Çaykur Rize’ye karşı büyük üstünlüğü bulunuyor. Konyaspor evinde oynadığı maçların 9’unu kazanırken sadece bir karşılaşmadan yenilgi ile ayrıldı. Kalan 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Anadolu Kartalı bu maçlarda 23 gol atarken kalesinde ise 11 gol gördü. İki takım son olarak Süper Ligde 2021-2022 sezonun 32.haftasında birbirlerine rakip oldu. Söz konusu müsabakada ev sahibi Çaykur Rizespor 2-1lik skorla sahadan galibiyetler ayrılmayı başardı.

ADİL Mİ ? UĞURCAN MI ?

Tümosan Konyaspor’da sezonun ilk maçında kırmızı kart gören Adil Demirbağ cezasını tamamladı. Başarılı stoper sezonun açılış maçı olan ve iç sahada oynanan karşılaşmada direkt kırmızı kart görmüş ve 3 maç ceza almıştı. Adil Demirbağ bu maçın ardından oynanan Antalyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü ve Rams Başakşehir maçlarında cezası nedeniyle takımdaki yerini alamadı. Adil’in cezası nedeniyle oynanan üç karşılaşmada Calvo’nun yanında sağ stoper olarak Uğurcan Yazğılı görev yaptı. Uğurcan forma giydiği maçlarda güzel bir performans ortaya koydu.

Teknik direktör Aleksandar Stanojevic’in Çaykur Rizespor karşısında sağ stoperde kime görev vereceği ise merak konusu oldu.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.