Kartal evinde yara alıyor

Kartal evinde yara alıyor

Geçtiğimiz hafta Darüşşafaka Doğuş’a yenilen Torku Konyaspor telafi için çıktığı maçta ligin yeni ekibi Akın Çorap Yeşilgiresun Beylediyespor’a 81-76 yenildi.

Spor Toto Basketbol Ligi’nin yedinci haftasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediye ile karşılaşan Torku Konyaspor  maçtan 76-81’lik skorla mağlup ayrıldı.

 Torku Konyaspor çok top kaybı yaparak hücumda basit hatalar yaptığı maçta rakipden fazla ribaund almasına rağmen bu başarısını sonuca yansıtamadı.  Üç sayı çizgisinin gerisinden istediği performansı yakalayamayan Yeşil-beyazlı ekip rakibinin basketlerine karşılık vermekte zorlandı. Karşılaşmayı Johndre Jefferson 10 sayı-10 ribaund ile double-double yaparak tamamlarken, Clay Tucker 25, Tyrone Brezalton 19 sayı üretti.

 Maça 7-0’lık seriyle etkili başlayan  Giresun karşısında  Torku Konyaspor ilk sayılarına Plisnic ve Tucker ile ulaştık. Hosley’in sayılarına engel olamayıp, hücumda da etkisiz kalınca yeşil-beyazlı ekip ilk periyodu 9-17 geride kapattı.

İkinci periyoda Brazelton-Jefferson ikilisinin sayıları ile başlayan Torku Konyaspor, çift haneli rakamlara çıkan farkı eritmeye başladı ve 15. dakikada skoru 22-23’e taşıdı. Jackson ve Crocker ile çabuk toparlanan Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyesi ilk yarıyı 31-37 önde tamamladı.    

Üçüncü periyoda üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle başlayan konuk takım, farkı tekrar 9 sayıya çıkarttı. Williams ve Jeffrson ile mola dönüşünde hücumda hareketlenen takımımız, 27. dakikada skorda üstünlüğü ele geçirdik (50-49). Bremer’in skora verdiği katkı ile maçın final bölümüne ise 55-53 önde giren taraf  Torku Konyaspor.  

Final periyoduna 10-0’lık seriyle başlayan Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyesi karşısında yeşil-beyazlı suskunluğunu Brazelton’un 3 sayılık basket ile bozdu. Jackson ve Perkins’i durdurmakta zorlanan takımımız, Brazelton ile bitime 2 dakika kala farkı 3 sayıya (70-73) indirirken, Jackson ile serbest atışlardan ve üç sayı çizgisinin gerisinden skor bulan konuk takım maçtan 76-81 galip ayrıldı.

Salon: Selçuklu Belediyesi

 

Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Altuğ Köselerli, Ali Şakacı

 

Torku Konyaspor: Bremer 8, Plisnic 6, Pastal 2, Tucker 25, Williams 6, Brazelton 19,  Jefferson 10

 

Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor: Perkins 19, Jackson 26, Dulkys 2, Bradley 6, Crocker 17, Mutlu Demir 2, Hosley 9

 

1. Periyot: 9-17

 

Devre: 31-37

 

3. Periyot: 55-53

 

Beş faulle çıkan: 37.50 Bradley, 39.03 Jackson (Torku Konyaspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.