Karaman-Ereğli karayolu bölünmüş yol olacak

Karaman-Ereğli karayolu bölünmüş yol olacak

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman-Ereğli kara yolunun bölünmüş yol yapılması işinin 2013 programına alındığı ve ihalesinin yapılacağını bildirdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman-Ereğli kara yolunun bölünmüş yol yapılması işinin 2013 programına alındığı ve ihalesinin yapılacağını bildirdi. Akgün, yaptığı yazılı açıklamada Hükümetin 2013 programında bu yolun bölünmüş yol yapılmasının yer almadığını, ancak yürütülen çalışmalar sonucunda bu yolun vakit geçirmeksizin yapımına başlanmasına karar verildiğini belirtti.
    
Bu yolun bölünmüş yol olması için önemli sebepler olduğunu ifade eden Akgün, şunları kaydetti:
    
''Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan ihracat miktarının artması, Mersin Limanı'na Karaman-Ereğli Yolu'ndan ulaşılması, Ereğli Şeker Fabrikası'na pancarın bu yolla taşınması, Ayrancı'da mermer ocaklarının faal çalışması, önümüzdeki yıllarda özellikle burada güneş enerjisi konusunda ciddi yatırımların yapılacak olması Karaman-Ereğli Yolunun önemini bir kat daha arttırıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü sahasında olan yollardan sadece Karaman-Ereğli Bölünmüş Yolu'nun yeni bir yatırım olarak programa alınması ve ihalesinin 2013 yılında yapılması talimatını verdi. Bu gelişmenin, Karaman ve bölgesine ekonomik alanda katkıda bulunacağına inanıyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.