Kapu Camii müdavimleri

Kapu Camii müdavimleri

Türkiye'nin en çok camisi olan illeri sıralamasında Konya İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Nüfusa oranlandığında ise Konya'nın cami sayısı İstanbul'u da geçiyor. Tarihte önemli bir merkez olan, Anadolu Selçuklu Devleti'nin başkenti Konya'da bu dönemlerden kalma çok sayıda eser bulunuyor. Bunlar içerisinde camiler de yer alıyor.

Yüce Allah'ın evi olan ve kapıları herkese açık olan camiler içerisinde bazıları var ki, içerisinde insan daha farklı bir huzur buluyor. Buralarda yaptığı ibadet, kıldığı namaz insanı hafifletiyor, insan camiden çıkmak istemiyor. Çıkarken de en kısa sürede bu mübarek mekanlara en kısa sürede tekrar gelmeyi düşünürek ayrılıyor.

Konya'nın en eski ve en büyük camilerinden bir tanesi de Kapu Camii. Kapu Camii'nin müdavimleri, her gün sabah namazını burada kılıyor. Sabah namazının ardından zaman zaman Meram Belediyesi tarafından caminin önünde cemaate ikramlarda bulunuluyor. Kapu Camii'nin çevresinde oturanların yanında şehrin dört bir yanından da sabah namazını kılmak için insanlar buraya akın ediyor. Sabah namazı kılındıktan sonra ise çevredeki iş yerlerinin sahipleri 'bismillah' diyerek iş yerlerini açıyor.

Günün her saati açık olan camide, haftanın her günü sabah namazları yoğun bir cemaatle kılınırken, özellikle cuma günleri cami adeta dolup taşıyor. Kapu Camii'nin müdavimleri, burada ibadet etmenin kendilerine farklı bir haz verdiğini ve camiye adeta bağlandıklarını söylüyor.

Camiye 7'den 70'e her yaştan insan geliyor. Ayrıca şehrin ileri gelenleri ve yöneticileri de zaman zaman sabah namazlarını burada kılıyor.

Cuma günleri ise cuma vakti gelmeden yarım saat önce cami tıklım tıklım doluyor. İçeride yer bulmak mümkün olmazken, caminin etrafını da cemaat çepeçevre sarıyor.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.