"Kamudaki Cadı Avı Okullara Ve Öğretmenlere Sıçradı"

"Kamudaki Cadı Avı Okullara Ve Öğretmenlere Sıçradı"

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, kamuda cadı avını, polis, savcı ve hakimlerden sonra 'benden değilseniz size hayat hakkı yoktur' diyerek öğretmenlerle sürdürdüğünü söyledi. Türk Eğitim Sen,...

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, kamuda cadı avını, polis, savcı ve hakimlerden sonra 'benden değilseniz size hayat hakkı yoktur' diyerek öğretmenlerle sürdürdüğünü söyledi.

Türk Eğitim Sen, Antalya'nın Manavgat ilçesinde sendikalarına üye okul müdürlerinin görevlerinden haksız puanlama ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve siyasi partileri ziyaret ederek şikayetlerini dile getiriyor.

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, görevden alınan okul müdüreleriyle birlikte CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, MHP İlçe Başkanı Yener Çiviler, sivil toplum kuruluşları ve ilçede görev yapan basın mensuplarını ziyaret etti.

Kurt, sendika olarak en son Antalya Barosu Manavgat Temsilcisi Metin Açıkgöz'ü ziyaret ederek müdürlere yapılan haksızlığı anlatacaklarını kaydetti.

Ziyaretlerle ilgili basın açıklaması yapan Kurt, Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sendikalarına üye 11 okul müdüründen 10'nun görevden alındığını, yerlerine ise iktidara yakın Eğitim Bir Sen'e üye öğretmenlerin ilçe milli eğitim ve şube müdürlerinin puanlaması ile atandığını ifade etti.

Görevden alınan 10 okul müdürünün Manavgat'ın eğitim ve öğretimde çıtasını en üst seviyeye okul müdürleri olduğunu vurgulayan Kurt, "Sendika olarak okul müdürlerinin haksız puanlama sistemiyle elenmesini kınıyoruz. Görevden alınan okul müdürlerinin başarını bütün Manavgat halkı çok iyi biliyor. Bu haksız uygulamanın yeni eğitim ve öğretim yılında Manavgat'ın eğitim ve öğretimdeki çıtasını aşağIya çekeceğinden adım gibi eminim. Siyasi iktidar, benim gibi düşünmezsen sana hayat hakkı yok diyor. Eğitimde 'biz, siz' ayrımı yapıyor. 10 okul müdürümüze yapılan haksızlığı Manavgat kamuoyuna anlatmaya devam edeceğiz. Bu sorun, okul müdürlerini görevden alınma sorunu değil; gelecek kuşaklara ve çocuklarımızın nasıl bir eğitim ve öğretim alacağı sorunu. Bir iktidar düşünki 12 yıl içinde 5 milli eğitim bakanı değiştirmiş. Her bakan farklı program uygulamış. Eğitim adeta yaz boz tahtasına döndürüldü. İskandinav ülkesi Finlandiya'da eğitim bakanı ben şu müfredatı beğenmedim, değiştireceğim deme şansı yok. İskandinav ülkelerinde eğitimle ilgili bir değişiklik 30 yılı kapsıyor. " diye konuştu.

Kurt, haksızlığa karşı her zaman dik durduklarını, dik durmaya da devam edeceklerini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.