Kadın Milli Halter Takımının hedefi  üst üste 3. kez Avrupa şampiyonluğu

Kadın Milli Halter Takımının hedefi üst üste 3. kez Avrupa şampiyonluğu

Kadın Milli Halter Takımı Başantrenörü Ferhat Coşkun, 2022 ve 2023'teki Avrupa şampiyonalarında takım halinde üst üste iki kez Avrupa şampiyonu olduklarını hatırlatarak, üçüncü kez şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi.

Başantrenör Coşkun ile kadın milli haltercilerden Cansu Bektaş, Tuana Süren, Aysel Özkan ile ikiz kardeşler Duygu ve ve Burcu Alıcı, AA muhabirine kamp yaptıkları Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) hedeflerini anlattılar.

Coşkun, yardımcı antrenörler Kenan Erdağı ve Serap Ünlü ile kadın milli haltercileri Bulgaristan'da 12-20 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırladıklarını belirterek, "Avrupa Şampiyonası için yoğun çalışıyoruz. Sofya'daki Avrupa Şampiyonası'na 10 kadın sporcumuzla katılacağız, 2022 ve 2023'teki Avrupa şampiyonalarında bu takımımız üst üste iki kez şampiyonu olmuştu, bu sene de inşallah üçüncü kez Avrupa Şampiyonu olmayı istiyoruz." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nın 2024 Paris Olimpiyatları'na kota puanı kazanmak için de önemli olduğunu vurgulayan Coşkun, "Olimpiyat kotası için bundan sonra da nisan ayında Tayland'da yapılacak Dünya Kupası müsabakaları var. Ondan sonra olimpiyat kotaları kesinleşmiş olacak, inşallah hedefimiz çok sayıda kota ile olimpiyata gitmek. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Bundan sonraki hedefimiz de 2024 Paris Olimpiyatları" şeklinde konuştu.

Rakiplerini iyi analiz ettiklerini dile getiren Coşkun, "Tabii ki kuvvetli rakiplerimiz var fakat iyi bir çalışma dönemi geçirdik. İnşallah rakiplerimizi geride bırakıp bütün sporcularımızı kürsüde görmek istiyoruz. Geçen sene Avrupa Şampiyonası'na 10 sporcuyla katıldık 8 sporcumuz kürsüye çıktı, takım halinde şampiyon olduk. Bu sene de Sofya'da takım halinde şampiyon olup yine kürsülerde sporcularımızı göreceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.