İzgün Osmanlı Şerbet Kültürünü Yaşatıyor

İzgün Osmanlı Şerbet Kültürünü Yaşatıyor

Gıda sektöründeki yenilikçi yaklaşımları ile adından söz ettiren İzgün, son dönemde peş peşe piyasaya sürdüğü ürünlerle adından sıkça söz ettiriyor. Müşteri talepleri doğrultusunda yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla ürün yelpazesini...

Gıda sektöründeki yenilikçi yaklaşımları ile adından söz ettiren İzgün, son dönemde peş peşe piyasaya sürdüğü ürünlerle adından sıkça söz ettiriyor. Müşteri talepleri doğrultusunda yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla ürün yelpazesini genişleten İzgün Gıda bünyesindeki Bahar Şarküterileri’nde ahududu, şıra, karadut, demirhindi ve böğürtlen şerbetlerini Bursalıların beğenisine sundu. Vatandaşların doğal lezzetlere yöneldiği bir dönemde organik ürünleri Bursalıların beğenisine sunan İzgün Gıda, şimdi de doğal şerbetlerle müşterilerinin damak tadına hitap edecek.

İzgün Gıda Genel Müdürü Uğur Esen, marka olarak sürekli yenilik peşinde koştuklarını ve bu çerçevede ürün çeşitlerini genişlettiklerini belirtti. İzgün Gıda olarak müşterileriyle sağlıklı bir etkileşim içerisinde olduklarına dikkati çeken Esen, bu etkileşimin bir sonucu olarak yeni ürünlerin raflarda yer aldığını ifade etti. Müşteri görüşlerinin kendileri için yol gösterici bir özellik taşıdığını vurgulayan Esen, “Son dönemde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak damaklarda lezzet bırakacak birçok ürünü piyasaya sürdük. Burada müşteri talepleri bizim için ufuk açıcı oldu. Birçok üründe olduğu gibi piyasaya yeni sürdüğümüz doğal içecekler de Bursalıların talepleri sonucu ortaya çıktı. Bu içecekler hiçbir katkı maddesi kullanılmadan tamamen doğal ürünlerden elde edilmekte ve İzgün Gıda güvencesiyle sunulmaktadır” dedi.

Şerbet kültürünün Osmanlı’dan beri toplumda yeri olduğunu kaydeden Esen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendimizi yenileyerek büyüyen bir kurumuz. Tüketicinin her türlü ihtiyacını doğru ve doğal yollarla karşılamaya çalışıyoruz. Şerbet bizim kültürümüzde olan geçmişten gelen bir içecek. Ne yazık ki günümüzde sadece lokantalarda, lüks restoranlarda servis edilmekte ve Ramazan aylarında daha çok tüketilmekte. Biz İzgün Gıda olarak bu unutulan lezzetli ve faydalı içeceği tüketicilerin sadece restoranlarda ve Ramazan ayında değil her zaman evlerinde de tüketebilsin diye Bahar Şarküterileri vasıtasıyla halka ulaştırmaya çalışıyoruz.”

Şerbetler özellikle yaz aylarında günün her saatinde serinletici olarak içilebileceği ve ikram edilebileceği gibi iştah açıcı özelliğiyle de yemekle beraber içilebilir. Osmanlı’da günlük hayatta çok geniş yer tutan şerbetçilik uzmanlara göre, kolesterolün düşmesine, zayıflamaya, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına tansiyona, tiroide ve cilt güzelliğine çok faydalı olduğunu, vücuttaki radyasyonun atılmasını sağladığını belirtiyorlar. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.