İşten Atılan Dedaş İşçilerinden Tabutlu Eylem

İşten Atılan Dedaş İşçilerinden Tabutlu Eylem

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.'den (BEDAŞ) çıkarılan işçileri, tabutlu eylem yaptı. İşten çıkarılan işçiler ve onlara destek veren sendika temsilcileri, ellerinde taşıdıkları tabutu, slogan atarak Taksim'deki BEDAŞ binasının önüne...

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.'den (BEDAŞ) çıkarılan işçileri, tabutlu eylem yaptı. İşten çıkarılan işçiler ve onlara destek veren sendika temsilcileri, ellerinde taşıdıkları tabutu, slogan atarak Taksim'deki BEDAŞ binasının önüne bıraktı.

BEDAŞ'tan atılan işçiler, ellerinde ‘İşten atılan işçiler geri alınsın’, ‘BEDAŞ Torun Center olmayacak’, ‘BEDAŞ Soma olmayacak’ yazılı pankartlarla “Biz haklıyız biz kazanacağız, direne direne kazanacağız” sloganlar eşliğinde ellerindeki tabutla yürüyüşe geçti. Gösteride bir işçinin taşıdığı ve üzerinde "8 ayda 1270 işçi hayatını kaybetti' ifadesinin yazıldığı pankart ise dikkat çekti.

Gösteri nedeniyle polis, BEDAŞ binası çevresinde geniş güvenlik önlemeleri aldı. BEDAŞ binasının önünde Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), bahçede ise çok satıda Çevik Kuvvet polisi olası müdahale için hazır bekletildi. Eylemciler, taşıdıkları tabutu sloganlar eşliğinde BEDAŞ binasının önüne bıraktı. Burada konuşan DİSK’e bağlı Enerjisen Eğitim Sekreteri Süleyman Keskin, 33 gündür eylemelerine devam ettiklerini ve işten atılan arkadaşlarının derhal geri alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Yeni Türkiye söylemlerini eleştiren Enerjisen Genel Başkanı Ali Duman ise “Bugün Bülent Arınç dedi ki: Yeni Türkiye düzenine geçtik. Biz de diyoruz ki: Evet oldukça yeni bir düzene geçtik. Öyle bir düzen düşünün ki bir gecede 301 madenci hayatını kaybetsin. İşçi sağlığı iş güvenliği tamamen sermayenin önüne düşsün, bir gece 10 inşaat işçisi hayatını kaybetsin, ve yetkililer çıksın evet burası yeni Türkiye diye açıklama yapsın. Bütün yolsuzluklar yol haline, kanunsuzluklar da kanun haline getirilsin. İşte size yeni Türkiye.” ifadelerini kullandı.

Eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.