İşte doların operasyona tepkisi

İşte doların operasyona tepkisi

Türkiye'nin Suriye topraklarında IŞİD terör örgütüne karşı başlattığı operasyonun ardından dolar yükseldi. Gözler piyasanın açılışında...

Türkiye’nin sabah saat 04:00’da Suriye topraklarında IŞİD’e karşı başlattığı kara ve hava operasyonunun ardından dün piyasaların kapanışında 2.9360 civarında seyreden dolar 2.9578’e kadar çıktı.

Euro ise sabah saatlerinde 2.33-2.34 bandında işlem görüyor.  Asya borsaları, erken saatlerdeki kazançlarını geri vererek karışık bir seyir izlerken; petrol fiyatları ABD stoklarındaki beklenmedik artışın ardından değer kaybetti.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.3 gerilerken, Haziran sonundan bu yana yüzde 14 yükselerek geçtiğimiz hafta son bir yılın en yüksek seviyesini görmüştü.  Japonya Nikkei endeksi yüzde 0.4 yükselirken, Hong Kong borsası gerileme kaydetti.

ABD borsaları dün teknoloji hisselerinin yükselmesi ve konut sektöründen gelen olumlu verilerin ekonomide ivmenin yeniden hızlandığına işaret etmesiyle beraber yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.