Işid'in Rehin Tuttuğu Çocukların İsimleri Yavru Kaplanlara Verildi

Işid'in Rehin Tuttuğu Çocukların İsimleri Yavru Kaplanlara Verildi

IŞİD tarafından 101 gün rehin tutulan ve aralarında iki çocuğun da bulunduğu rehinelerin isimleri Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan dördüz kaplanlara verildi. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen dördüz kaplan yavrularına,...

IŞİD tarafından 101 gün rehin tutulan ve aralarında iki çocuğun da bulunduğu rehinelerin isimleri Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğan dördüz kaplanlara verildi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen dördüz kaplan yavrularına, IŞİD tarafından Musul'da kaçırılan ve 101 gün sonra MİT operasyonuyla kurtarılan 49 kişi arasında bulunan çocuk rehineler Ecrin Ela ve Deniz Kuzey'in isimleri verildi. Rehinelerin kurtarılması ile büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çocuk rehineler Ecrin Ela ve Deniz Kuzey isminin hayvanat bahçesinin yeni üyeleri dördüz kaplanlara verildiğini söyledi.

Şahin, “101 gün sonra bizim 49 rehinemiz özgür kaldı. İki evladımız da orada anne babalarının yanında rehin kalmışlardı. Biz de kaplanların isimlerine bu evlatların isimlerini verelim istedik. İki dişi, iki erkeğimiz var. O yüzden erkeklerin ismini Deniz ve Kuzey koyuyoruz. Dişilerin ismini de Ecrin ve Ela koyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Dünyada kaplanların nadiren ikiz doğum yaptığını belirten Şahin, dördüz yavru kaplanların kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.