İnsan yetiştirmek için yola çıktık

İnsan yetiştirmek için yola çıktık

Hüma Okulları Yönetimi Başkanı Dr. Mehmet Birekul, “Hüma Okulları olarak dünya insanı yetiştirmek amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Konya’da eğitimde ilkleri gerçekleştiriyoruz” dedi

Hüma Okulları Yönetimi Başkanı Dr. Mehmet Birekul, “Hüma Okulları olarak dünya insanı yetiştirmek amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Konya’da eğitimde ilkleri gerçekleştiriyoruz” dedi. Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Ortaokul olarak hizmet Hüma Okulları, Konya basınıyla bir araya geldi. Hüma Okulları’nda düzenlenen tanıtım toplantısında yöneticiler okul hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Basın toplantısında konuşan Hüma Okulları Yönetimi Başkanı Dr. Mehmet Birekul, Hüma Okulları’nın eğitim ve kültür alanında gelenekle geleceği birleştiren, yepyeni ve farklı bir eğitim anlayışını benimsediğini söyledi.

DEĞERLER EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ

“Eğitim, balığa uçmayı, kuşa yüzmeyi öğretmek değildir” diyen Birekul, şunları söyledi: “Her öğrencinin kendine has yetenekleri vardır. Tüm bunları dikkate alarak geliştirdiğimiz eğitim-öğretim programıyla eğitimi bir ihtiyaç olarak görüyor, öğrencilerimizi de problem çözümünün en önemli aktörü olarak sahneye çıkarıyoruz. Eğitim ve öğretim bir bütündür ve her bir öğrencinin bu bütünlük içinde analitik düşünme yönünün geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğitimde kaliteyi artırmak için öğretmen kalitesinin de yüksek seviyede tutulması çok önemlidir. Hüma Okulları olarak alanında kendini kanıtlamış, yüksek tecrübe sahibi uzman öğretmen kadromuzla geleceğe yön vermeye hazırız. Her birey eğitimine aile ortamında başlar, eğitim kültürünün oluşumunda ailenin etkisi son derece büyüktür. Bu nedenle aileyi ve diğer değişkenleri aktif bir konuma getiriyoruz. Çocuklarımızı da birey olarak desteklerken onları topluma katkı sağlayan bir üye olarak yetiştirmek daha önemlidir. Değerler eğitimi de tam da bu aşama da karşımıza çıkmaktadır. Değerler eğitimini bir yaşam biçimi olarak görüyor; öğrencilerimizin değerlerimizi yaparak, yaşayarak ve model alarak öğrenmelerini sağlıyoruz.”

ÖĞRENCİLERİMİZ BİLGİLERİNİ PEKİŞTİRECEK

Hüma Okulları olarak eğitim-öğretimi sadece okul sınırları içinde değerlendirmediklerini kaydeden Birekul, “Teknolojik alt yapısını oluşturduğumuz  H-UZEM sistemi (Hüma Uzaktan Eğitim Merkezi) ile öğrenmeyi öğrencilerimizin bulunduğu her alana taşıyoruz. H-UZEM sistemi ile konu tekrarı ve soru çözümleri; belirlenen saatlerde, öğretmenlerimiz tarafından interaktif bir şekilde yapılacaktır. Öğrencilerimiz, okulda öğrendiklerini bu sayede pekiştirecek ve tam bir öğrenme sağlanmış olacaktır.  Ayrıca okulumuzda 7,8, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine sınav ağırlıklı bir program da uygulanacaktır. Bunlarla birlikte okulumuz öğrencilerinin dışında diğer tüm öğrencilerin de faydalanabileceği bir sınava hazırlık çalışması olarak, Hüma Akademi ders videoları ile canlı ders anlatım birimimiz de bünyemizde kurulmuş durumdadır. Altyapı çalışmaları tamamlanmıştır ve Nisan ayından itibaren öncelikle LGS, TYT ve AYT hazırlık çalışmalarında tüm öğrencilere hizmet verecektir” dedi.

İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI BULUNAN TEK OKULUZ

Hüma okullarının, Konya’da İngilizce hazırlık sınıf bulunan ilk ve tek eğitim kurumu olduğunun altını çizen Birekul, “Sekizinci sınıftan liseye geçişte, bir yıl boyunca İngilizce eğitimi veriyor ve bu eğitimi konuşma pratiği uygulamalarıyla zenginleştiriyoruz. İngilizce’yi doğal öğrenme formasyonu içinde yaşayarak öğretiyoruz. İngilizce ders programının yanı sıra Almanca ve müfredat derslerini de ek olarak veriyoruz. Hüma Okulları olarak dünya insanı yetiştirmek amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bu bağlamda öğrencilerimize çift diploma imkanı sağlayan, tüm dünyada en yetkin, en akılcı ve en işlevsel eğitim programı olarak kabul edilen IB Uluslar arası Bakalorya programını uygulamaya geçiriyoruz. Bu programın amacı; öğrencilerin araştırma yapma, yazma, bağımsız ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmektir. Hüma Okulları olarak mutlu, donanımlı bireyler yetiştirmek için, bu aydan itibaren başlattığımız kayıt kabul sınavları ile 2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmete başlıyoruz” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.