İncir çekirdeğine işlenen Türk bayrağı dikkat çekiyor

İncir çekirdeğine işlenen Türk bayrağı dikkat çekiyor

Diyarbakır Müzesi, Cumhuriyet'in 100. yılında gubari hat sanatıyla incir çekirdeğine işlenen Türk bayrağını ziyaretçileriyle buluşturuyor.

İnce yazı ve hat sanatı olan gubariyle gözle görülemeyecek kadar küçük sanat eserlerine imza atan ve gubarinin Türkiye'de bilinen iki ustasından biri olan Ömer Faruk Tekin tarafından incir çekirdeğine nakşedilen Türk bayrağı, tarihi Sur ilçesinde İçkale Müze Kompleksi İslami Eserler Salonu'nda sergileniyor.

Ziyaretçilerin mercek yardımıyla inceleme şansı bulduğu Türk bayrağının yanı sıra müzede yine incir çekirdeklerinden yapılmış ve imame kısmındaki tanelerinde "Allah" yazan 99 ve 33'lük tespih de yer alıyor.

"Benzeri hiçbir müzede bulunmamakta"

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, AA muhabirine, 1934'te kurulan Diyarbakır Müzesi'nin Türkiye'nin en eski müzelerinden olduğunu söyledi.

İçkale Müze Kompleksi'ne ise 2015'te taşındıklarını anımsatan Gizligöl, komplekste bulunan 14 tescilli binadan birinin iki katlı Tematik Eserler Salonu olduğunu aktardı.

Binada İslami Eserler Salonu'nun da yer aldığını vurgulayan Gizligöl, Diyarbakır'daki İslam medeniyetlerine ait eserlerin de burada sergilendiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.