"İlk İnsan Ve İlk Peygamber Aynı Zamanda İlk Öğretmendir"

"İlk İnsan Ve İlk Peygamber Aynı Zamanda İlk Öğretmendir"

Aktif Eğitim Sen Amasya Temsilcisi Salih Süren, “Öğretmenler Günü” münasebetiyle mesaj yayınladı. Öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu kaydeden Süren, “İlk insan ve ilk peygamber aynı zamanda ilk öğretmendir....

Aktif Eğitim Sen Amasya Temsilcisi Salih Süren, “Öğretmenler Günü” münasebetiyle mesaj yayınladı. Öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu kaydeden Süren, “İlk insan ve ilk peygamber aynı zamanda ilk öğretmendir. Öğretmen, insana kendisi olmayı, diğer varlıklara saygı duymayı, iyi ve güzel olana uymayı, inandığı değerler için gerektiğinde başını bile ortaya koyabilmeyi, kısacası kamil manada insan olmayı öğreten hayat koçudur. Öğretmen, sıradan bir biyolojik varlık olan insana, “varlıklar aleminin en şereflisi” olduğunu öğreten kutlu mesaj, kutlu mesajın saygın sesidir.” dedi.

Süren mesajında şunları kaydetti, “İnsanların, dinler ve devletler tarafından güvence altına alınmış temel ihtiyaçları ve hakları vardır. İnsan bedeninin temel ihtiyacı barınma ve beslenmedir, insan ruhunun temel ihtiyacı inanma, inandığı gibi yaşamadır, insan aklının en temel ihtiyacı ise eğitim-öğretimdir. Öğretmenlik, bu ihtiyaçlardan eğitim-öğretimi doğrudan, diğerlerini de dolaylı olarak karşılaması münasebetiyle, dinler ve devletler nezdinde muteber sayılmış, mesleklerin en güzeli ve en kutsalı kabul edilmiştir.

Devlet ve milletlerin gücü öğretmen ile toplum arasında kurdukları bağın gücü kadardır. Dünya tarihinde ilme irfana, eğitim öğretime, ilim adamı ve öğretmenlere değer verenler tarihe adını yazmışlardır.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve başöğretmenimiz büyük önder Atatürk, “Memleketimizi ve toplumumuzu gerçek hedefe, hakiki mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Ancak, asker ordusuna ne için öleceğini öğreten irfan ordusudur.

Milletimizi gerçek kurtuluşa ve hakiki mutluluğa ulaştırmak istiyorsak, bir an önce büyük, kusursuz, nurlu bir irfan ordusuna sahip olmak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız” diyerek, medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğunu işaret etmiştir.

Bu bağlamda, öğretmenlerimizin ülkemizin geleceğinde önemli bir yeri ve rolü vardır. Son yıllarda, ne yazık ki toplumsal gerçeklikte öğretmen, hem sosyal nüfuzunu, hem de maddi-manevî donanımını kaybetmiştir. Oysa o, bizim geleneksel toplumumuzun mukaddes bir taşıyıcısıydı. Her türlü insanî ve toplumsal yükün altında onun emeği vardı. İdareciler, siyasetçiler, fikir ve düşünce dahileri, bilgin ve yüksek girişimciler ilk defa onun elinde yoğrulur. Toplumun, insanın ve eğitimin hamurunda mutlaka onun eli vardı.

En büyük umudumuz ve beklentimiz, eli öpülesi öğretmenlerimizin en kısa zamanda tekrar hak ettikleri değere kavuşup çocuklarımızı geleceğin Türkiye’sine en iyi şekilde hazırlamalarıdır. Aktif Eğitim-Sen olarak bu anlamdaki mücadelemize hiçbir engel tanımadan devam edeceğiz.

Bu kutsal görevi yerine getirirken hayatını kaybetmiş olan eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden Peygamberlik mesleğinin varisi ve aydınlık yarınlarımızın mimari değerli meslektaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarım.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.