Ilgın Belediyesi’nden drone ile ilaçlama desteği

Ilgın Belediyesi’nden drone ile ilaçlama desteği

Ilgın’ı her anlamda marka bir şehir yapmak üzere yapılan çalışmalarla ismini ön planda tutan Ilgın Belediyesi, tarım şehri olan Ilgın’da çiftçilere destek vermek amacıyla başlatmış olduğu ‘Üretmek Sizden Destek Bizden Sloganı’ ile şeker pancarında görülen

Ilgın’ı her anlamda marka bir şehir yapmak üzere yapılan çalışmalarla ismini ön planda tutan Ilgın Belediyesi, tarım şehri olan Ilgın’da çiftçilere destek vermek amacıyla başlatmış olduğu ‘Üretmek Sizden Destek Bizden Sloganı’ ile şeker pancarında görülen yaprak lekesi hastalığına karşı drone ile ücretsiz olarak ilaçlama yapmaya başladı.

Şeker pancarını drone ile ilaçlamak için gerekli başvuruları toplayan Ilgın Belediyesi toplamda 4 bin dekar alanda ilaçlama çalışmasını yürütüyor. Çalışmaları yakından inceleyen ve çiftçilerin her daim yanında olan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş basına yapmış olduğu açıklamada verimliliği ve üretimi en üst düzeye çıkarmak için bu uygulamayı başlattıklarının vurgusunu yaparak “Şeker pancarının en tahripkâr hastalıklarından biri olan Cercospora (Yaprak Lekesi) hastalığı ile mücadele yapılmadığı zaman şeker pancarının kök verimini yüzde 26, şeker varlığını yüzde 13, arıtılmış şeker varlığını yüzde 18 ve şeker verimini yüzde 55’e varan oranlarda düşürmektedir. İlaçlamada pülverizatörle yapıldığında tarlada traktöre dayalı olarak zararlar oluşmaktadır. Drone ile yapılan bu ilaçlamada tarlada bulunan bitki hasar görmeden uygulama yapılacaktır.

Bu kapsamda Ilgın Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bugünde ‘Üretmek Sizden Destek Bizden’ sloganı ile çiftçilerimizin yanında olup onlara destek vermek için drone ile ilaçlama projemizi ücretsiz olarak faaliyete geçirdik. İnşallah hazırladığımız proje ile pilot bölge olarak başlatmış olduğumuz drone ile ilaçlama çalışmamızı daha geniş kapsamda yapmaya başlayacağız. Tüm çiftçilerimizin ürünü bol, hasadı ve kazancı bereketli olsun.” dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.