İkinci el otomobil fiyatları bu karardan dolayı düşüşe geçecek! Uzman isim tarih verdi

İkinci el otomobil fiyatları bu karardan dolayı düşüşe geçecek! Uzman isim tarih verdi

Türkiye'de yükselen ikinci el otomobil fiyatlarının dibi göreceği açıklandı. Yeni karardan dolayı otomobillerde fiyat düşüşü bekleniyor. Uzman isime göre balon bu tarihte patlayacak.

Türkiye'de ekonomik koşulları gün geçtikçe zorlaşıyor. Her gencin hayali iyi bir üniversite okuyup daha sonra iyi bir işte çalışmak. Para kazanmaya başladıktan sonra ise bir otomobil sahibi olmak. Eskiden bunu gerçekleştirmek çok daha kolaydı. Yeni işe giren bir genç kısa süre sonra otomobil satın alabiliyordu. Son yıllarda ise otomobil satın almak hayal oldu.

pazar.webp

PANDEMİ DÖNEMİNDE AFAKİ ZAMLAR UYGULANDI

Aldığı maaşla evini zor geçindiren vatandaş otomobil alamaz hale geldi. Otomobil sahibi olan maaşlı çalışanlar ise masraflardan şikayetçi. Araçların bakımı, muayenesi, sigortası ve yakıtı büyük bir külfete dönüştü. Pandemi döneminde sıfır otomobil tedariğinde yaşanan sorunlardan dolayı Türkiye'de ikinci el otomobillere afaki zamlar uygulandı.

otomobil-3.jpeg

BİR DÖNEM SIFIR OTOMOBİLDEN DAHA PAHALIYA SATILDI

Öyle ki ikinci el araçlar sıfır araçtan bile daha pahalıya satıldı. Durum böyle olunca piyasada fiyatları zirveyi gördü. Sıfır araç satışına ilişkin getirilen kısıtlamalar sayesinde piyasa normale dönmeye başladı. Buna rağmen ikinci el otomobil fiyatları hala yüksek seyrediyor. Seçimden sonra otomobil fiyatlarının yükseleceğini düşünenlere kötü haber verildi.

satis.webp

BU KARAR İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINI DÜŞÜRÜR

İkinci el otomobil fiyatlarının bu karardan dolayı düşüşe geçeceği açıklandı. Paratic.com'dan Hande Doğan'ın haberine göre, ikinci el araç fiyatları dibi görecek. Merkez Bankası'nın faiz kararı dolayısıyla piyasanın kilitleneceğini aktaran Doğan, önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'ye yükseltmesiyle taşıt kredilerinde sıkıntı oluşacağı belirtildi. Kredi çekemeyen insanların araba alamayacağı söyleniyor. Sırf bu yüzden ikinci el otomobil fiyatlarının daha da düşmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum