İflas eden Türk firmasına hırsız girdi! 70 milyon liralık makine çalındı

İflas eden Türk firmasına hırsız girdi! 70 milyon liralık makine çalındı

Türkiye'de iflas eden dev fabrika işçilerini tazminat konusunda mağdur etmişti. Fabrikaya hırsız girdi ve 70 milyon liralık makine çalındı.

Ekonomik kriz dünya genelinde faaliyet gösteren binlerce firmayı ciddi anlamda etkiledi. Finansal sorunlarla boğuşan fabrikalar çareyi konkordato ilan etmekte arıyor. Bazen bu yöntem bile işe yaramıyor ve dünyaca ünlü firmalar iflas ediyor. Bunlardan bir tanesi de Türkiye'de meşhur olan Elimsan.

elimsan-74747.jpg

İŞÇİLERİNİ TAZMİNATSIZ KOVMUŞTU

31 Ağustos 2023 tarihinde 200 işçisini tazminatsız işten çıkarıp iflas eden firmayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 31 Aralık tarihinde ise güvenlik görevlileri dahil herkes işten çıkarıldı. Fabrika mahkeme kararıyla satılmak suretiyle kapısına kilit vuruldu.

elimsan.jpeg

ELİMSAN FABRİKASINDAN 70 MİLYON LİRALIK MAKİNA ÇALINDI

Bir zamanlar sektörün lideri olan Elimsan'da çok ilginç bir olay yaşandı. Fabrikada güvenlik görevlisi olmadığını bilen 7 eski çalışan hırsızlık yaptı. Fabrikadaki kilitleri kırarak gizlice içeri giren 7 kişi 70 milyon lira değerinde 13 adet CNC makineyi çaldı.

elimsan-848844.jpegÇalınan makinelerden bir tanesi

OLAYLA İLGİLİ 6 KİŞİ TUTUKLANDI

TIR'lara makineleri yükleyip Kocaeli'de bir akaryakıt istasyonunu arkasına saklayan çalışanlar ise yakalandı. Jandarma'nın takibiyle makineler bulundu ve el konuldu. Fabrikanın eski çalışanı olan 6 kişi ise hırsızlıktan tutuklandı. Mahkemede bazı çalışanların alacakları olduğu için makineleri götürdüğünü söylediği öğrenildi.

makinaaa.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum