Ica Başkanı Shah: Türkiye’de Pamuk Ticareti Üretimine Göre Daha Kaliteli

Ica Başkanı Shah: Türkiye’de Pamuk Ticareti Üretimine Göre Daha Kaliteli

Merkezi İngiltere’nin Liverpool şehrinde bulunan International Cotton Associations (ICA) (Uluslararası Pamuk Birliği) Başkanı Mohit Shah, Türkiye’de pamuk ticaretinin, üretimine oranla daha kaliteli olduğunu söyledi.Kahramanmaraş Ticaret Ve...

Merkezi İngiltere’nin Liverpool şehrinde bulunan International Cotton Associations (ICA) (Uluslararası Pamuk Birliği) Başkanı Mohit Shah, Türkiye’de pamuk ticaretinin, üretimine oranla daha kaliteli olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası'nın (KMTSO) davetlisi olarak şehre gelen Uluslararası Pamuk Birliği (ICA) Başkanı Mohit Shah, KMTSO toplantı salonunda pamuk ve iplik üretimi yapan iş adamlarıyla bir araya geldi. Dünya çapında faaliyet gösteren birliğin çalışma sistemiyle ilgili iş adamlarına bilgi veren Shah, toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin, dünya pamuk piyasasında Çin’den sonra geldiğini ifade eden Shah, "Türkiye, pamuk üretiminde Çin'den sonra çok önemli bir pazar alanı. Türkiye'de yapılan uluslararası pamuk ticareti, üretimine oranla çok daha kaliteli. Yapılan pamuk kontratlarında güvenilen ve kara listelerde ismi az geçen ülke. ICA olarak pamuk pazarı açısından bakış açımız çok olumlu. Kurallara uyma oranı yüksek ve dünyadaki muadillerine oranla tahkime en az düşen ülke." diye konuştu.

ICA’nın, dünya pamuk piyasasında hakemlik rolü üstlendiğini vurgulayan Shah, “Birliğimiz, dünya pamuk sektöründe hakemlik rolü üstlendi. İnsanların ICA kurallarıyla ticaretini yapmaları durumunda daha güvenli ve geliştirilebilir bir ortam oluşacaktır." açıklamasında bulundu.

Daha önce Türkiye'ye, birliğin faaliyetlerini anlatmak için geldiğini de hatırlatan Shah, ICA’a üye 12 Türk şirketi bulunduğunu kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.