HZ. Mevlana’yı anlattılar

HZ. Mevlana’yı anlattılar

Öğretileri ile asırlardır tüm dünyayı etkileyen ve Batı dünyasında Rumi olarak tanınan Türk-İslam düşünürü Hazreti Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Hüma Okulları’nı ziyaret etti.

Esin Çelebi Bayru, büyük düşünürün sözlerinin ve bilgisinin kendi yoluna ışık tuttuğunu, uzun yıllar boyu ilim öğrendiğini, bu ilmi herkese anlattığını ve hayatını anlamaya adadığını belirtti.

Öğrencilerle yapılan seminerde büyük düşünürün en bilinen sözleri “ne ararsan ara kendinde ara”, “ne olursan ol yine gel”, “ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol” ile alakalı “Onun sözlerine, bilgisine ve göstermiş olduğu yola çok ihtiyacımız var. O nedenle sadece okumak değil tüm bunları daha iyi anlamak durumundayız. Mevlana’nın da yaptığı gibi önce anlamalı, sonra anlatmalıyız.” diyerek öğrencileri bilgilendirdi. Mevlana’nın örnek olan birlik beraberlik çağrısı, asırlar boyu süren öğretileri ve okudukça düşündüren sözleri de öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul “Düşünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, ilahi aşka adadığı 66 yıllık ömründe insana ve hayata dair kapsayıcı eserler bırakan Türk-İslam düşünürü Mevlana Celalettin-i Rumi, aldığı örnek eğitim, edindiği sağlam ilim, dinmek bilmeyen aşkı ile topluma büyük bir sevgi ve engin bir dünya görüşü kazandırmıştır. Bu nedenle öğütlerine kulak vererek ve öğrencilerimizin de bu bilgiye ulaşmalarına vesile olarak elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Seminer sonrası misafirini makamda ağırlayan Hüma Okulları, Esin Çelebi Bayru’ya günün anısına hediyelerini takdim etti ve ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkürlerini iletti.

HABER MERKEZİ

nic_0316.jpgnic_0364.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.