Her şey nottan ibaret değil

Her şey nottan ibaret değil

2018-2019 eğitim-öğretim yılı, sona eriyor. Türkiye'de yaklaşık 19 milyon, Konya'da da 450 bin 634 öğrenci, bugün karnesini alıyor

2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Öğrenciler, 3 aylık yaz tatiline giriyor. Yaklaşık 8 ay süren eğitim öğretim yılının yorgunluğunu, 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak. Türkiye'de yaklaşık 19 milyon okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenci; Konya genelinde de 450 bin 634 öğrenci, bugün karnesini alacak. Okullarda düzenlenen etkinlik ve törenlerle öğrencilere karneleri verilecek. Karnelerini alan öğrenciler; mutluluklarını, sabahın ilk saatlerinde kendilerine eşlik edecek olan aileleri ile paylaşacak.

HER ŞEY NOTTAN İBARET DEĞİL

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının değerlendirmesini yaparak, eğitimin gündeminde başarıdan ziyade yine öğretmene yönelik şiddetin başı çektiğine vurgu yaptı. dikkat çekti. Öğretmen ve öğrenciler arasında sağlam ve güvenilir iletişimin ve bu iletişime de veliler tarafından verilecek olan tarafsız desteğin eğitim kalitesini artıracağının altını çizen Karlıer, “2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemi, eğitimde reformların yapıldığı bir dönem oldu. Sınav sisteminde bazı değişikliklere gidildi. Bu adımlar, gelecek açısından ümit verici gelişmelerdir. İkinci dönemde de bazı yeniliklerin kararları alındı. Karne almadan önce yaptığımız bütün açıklamalarda karnenin her şey demek olmadığını ifade ediyoruz” dedi.

ÇOCUKLARI KIRMAYIN MOTİVE EDİN

Öğrencilerin karnesinde kötü notlar olabilir. Bu gayet normaldir” diyen Başkan Karlıer, şunları kaydetti: “Velilerin çocuklara kızmadan, gücenmeden; sevgiyle yaklaşması gerekir. Veliler, suçu sadece öğrencide değil kendinde de aramalıdır. Anne ve babalar, dersteki başarısızlığı çocuğu ile birlikte oturup, konuşarak çözmelidir. Çözüm, ancak bu sayede kalıcı olabilir. Yine çoğu şeyin başı sağlıklı iletişim. Kırık not neden alındı, bunun analizi yapılmalı. Veli, bir yıllık eğitim öğretim döneminde çocuğu ile ne kadar ilgilendi. Derslerdeki kötü gidişatı ne kadar dert edindi, bunların hesabının yapılması gerekir. Karnesinde kötü not olan öğrencileri aşağılamak yerine, onlara motive edici söylemler kullanılmalı ve yeni döneme azimli bir şekilde girebilmeleri sağlanmalıdır.”

ÖĞRENCİLERİN TATİL HAKKI ELİNDEN ALINMAMALI!

Velilerin çocuklarına önemli olduklarını hissettirmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Karlıer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir sorun veya kötü not varsa, bunun üzerinden kalkabilecek güce sahip oldukları her defasında anlatılmalıdır. Yine öğrenciler yeni eğitim sezonuna motivasyonlu girebilmek için, dinlenmelidir. Oyununu oynamalıdır. Arkadaşları iyi vakit geçirebilmeli, akrabalarını ziyaret etmelidir. Çocuklar yoğun ders programlı bir 8 ay içinden çıkıyor. Dinlenebilmek onların en doğal hakkı. Veliler, öğrencilerin bu hakkını elinden almamalıdır. Kontrol velide olmalıdır.”

EMRE ÖZGÜL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.