'Her bölgeye uygun mobilyalar yapılacak'

'Her bölgeye uygun mobilyalar yapılacak'

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman'ın her yerine, bölge özelliklerine göre kent mobilyaları yapacaklarını söyledi.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman'ın her yerine, bölge özelliklerine göre kent mobilyaları yapacaklarını söyledi. Uğurlu, gazeteciler yaptığı açıklamada, kent mobilyalarının modern kentlerin olmazsa olmazlarından olduğunu ifade etti.
Uygulamayı yaparken semtlere uygun mobilyaları seçmeye gayret edeceklerini vurgulayan Uğurlu, şunları kaydetti:

''Şimdi en çok merak edilen soruya cevap vereyim. Neden Sanayi Kavşağı'na bisiklet heykeli- Burası sanayi, tamirciler var. Ayrıca bu bölgede Karaman'da ilk defa bisiklet yolu uygulaması yapacağız. Üniversite ile şehrin bağlantısını bisiklet yoluyla sağlayacağız. Onun için sanayi ile üniversite arasına Sanayi Kavşağı'na o bisiklet simgesini koyduk. Kampüsten çıkan üniversite öğrencileri çok küçük bir para karşılığı önlerinde bulunan bisiklet istasyonlarından bisikletlerini alacaklar, onlarla kente gelecekler. Kentte istedikleri istasyona bisikletleri bırakabilecekler. Böyle bir uygulamanın içinde olduğumuz için o bölgeye bir bisiklet heykeli koyduk. Marangozlar ve Mobilyacılar sitelerinin bulunduğu yere de yine kütüklerden yapılma mum heykelleri koyduk. Dolayısıyla kısmet olursa kentin her yerine o bölgenin özelliklerine uygun kent mobilyaları yapacağız.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.