Hatice Nermin Erbakan rahmetle anılıyor

Hatice Nermin Erbakan rahmetle anılıyor

Milli Görüş lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın muhterem eşi Hatice Nermin Erbakan, ahirete hicretinin 12’nci seneyi devriyesinde rahmetle anılıyor.

Hayatı hayırlarla dolu olan ve davaya adanmış bir ömür Nermin Erbakan, mübarek Ramazan ayında, 23 Ekim 2005’te Hakk’a yürüdü. Nermin Erbakan, 13 Ekim 2005 tarihinde kalp rahatsızlığı nedeniyle Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi‘nde tedavi altına alınmıştı. On gün tedavi gördüğü hastanede 23 Ekim günü sabah saatlerinde Hakk‘ın rahmetine kavuştu. Hatice Nermin validemizin vefat haberi İslâm dünyasında büyük üzüntüye sebep olmuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ DAVASINA ADANMIŞ BİR HAYAT

Hayatı hayırlarla dolu Nermin Erbakan, mübarek bir Ramazan günü 23 Ekim 2005 tarihinde hakkın rahmetine kavuştu. Aradan geçen zaman Nermin Erbakan‘a olan hasret ve özlemi her geçen gün artırıyor. Nermin Erbakan, birçok güzel hasleti kendisinde barındırıyordu. Her zaman fakir ve yoksulun yanında oldu. İhtiyaç sahiplerini gözetirken, yardımlarını hep gizliden gizliye yaptı. Millî Görüş davasının ve liderinin en büyük destekçisiydi. En zor günlerinde, hep yanıbaşımızda oldu. 40 yıl önce yola çıkarken, bu davanın zafere ulaşacağına inanan ilk insanlardandı.

TARİHE GEÇTİ

Millî Görüş Lideri Necmettin Erbakan ile birlikte çalıştıkları Türkiye Odalar Birliği‘nde tanışan Nermin Erbakan, 1967 yılında ömür boyu hayat arkadaşlığına evet dedi. İki kız ve bir erkek çocuk dünyaya getiren Nermin Erbakan, 38 yıllık evlilikleri boyunca eşinin zorlu siyasi hayatına büyük destek verdi. Seçim çalışmalarında Millî Görüş Lideri Necmettin Erbakan ile birlikte il il gezdi, kapı kapı dolaştı. Necmettin Erbakan‘ı başbakan yardımcılığı ve başbakanlığa getiren başarılı seçim sonuçlarında, partili kadınlarla birlikte büyük rol oynadı.

Millî Görüş Lideri Erbakan, sık sık parti kapatmayla ve siyasi yasaklarla karşı karşıya kaldı. 12 Eylül döneminde yaklaşık bir yıl cezaevinde kalan eşinin serbest bırakılmasını bekleyen Nermin Erbakan; iyi bir eş, mükemmel bir anne ve örnek bir dava kadını olarak tarihe geçti. Necmettin Erbakan, Nermin Erbakan‘ı "Kendisi tam bir hanımefendiydi. Başsağlığına gelen tüm ziyaretçilerin ilk ifade ettikleri özelliği de hep bu olmuştur. İnsan bazı şeylerin değerini kaybedince anlıyor. Bilhassa yediklerine çok dikkat eder, yediklerinin helal olduğundan emin olmak isterdi. Ekmeğini dahi kendi pişirirdi" diyerek tarif etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.