Hasandağı yamaç paraşütü merkezi olacak

Hasandağı yamaç paraşütü merkezi olacak

Türkiye'de yamaç paraşütü için en uygun alanlar arasında gösterilen Hasandağı'nda Türk Hava Kurumu'nun (THK) açtığı kursa yoğun ilgi var.

Türkiye'de yamaç paraşütü için en uygun alanlar arasında gösterilen Hasandağı'nda Türk Hava Kurumu'nun (THK) açtığı kursa yoğun ilgi var. THK Aksaray Şube Başkanı İbrahim Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mart'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak açtıkları yamaç paraşütü kursuna gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.
    
İl Müdürlüğü bünyesinde teorik ders gören kursiyerlerin daha sonra Hasandağı'nın eteklerinde uçuş eğitimine başladıklarını ifade eden Kılıç, başvuruların yoğun olduğu kursta kontenjan sınırlı olduğu için talebe cevap veremediklerini kaydetti.
    
Daha sonra açacakları kurslarda bu talepleri karşılamaya çalışacaklarını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:
    
''Aksaray'ın yamaç paraşütü için çok uygun olduğu ifade ediliyor. Bölgede bu tip uçuşlar için Aksaray dışında çok fazla yer yok. THK, Karaman ve Kayseri'de eğitim merkezi açmayı düşünüyor. Biz de Aksaray'da uçuşa uygun yerlerin tespitini yaparak, binasını ayarlarsak eğitim merkezinin burada açılması için müracaat edeceğiz. Bu yaz Uluslararası Ihlara Kültür ve Turizm Festivalinde uluslararası nitelikte bir yamaç paraşütü şenliği yapılması planlanıyor. Hasandağı'nda 1980 metre yükseklikte bir pist yapılıyor.''
    
Kursa katılan Aksaray Barosu Başkanı Levent Bozkurt da paraşütle uçmanın çok güzel bir duygu olduğunu, bu sporun Aksaray'da gelişmesini ve yaygınlaşmasını arzu ettiklerini söyledi.
    
Tenis öğretmeni Mine Çiftçi ise uzun zamandan beri katılmak istediği bu kursta bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Zor bir spor değil. Uzman hocalarımızın yardımıyla çok daha kolay ve zevkli oluyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.