Hakk için çalışıyoruz

Hakk için çalışıyoruz

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları’nın sahur programında konuşan Eğitimci Osman Yardım, “Hakk-batıl mücadelesinde tüm insanlar cennete girsin diye takatimizin sonuna kadar çalışmak zorundayız” dedi

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları geleneksel sahur programı Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirildi. Programa Saadet Partisi İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Seyit Muhammet Halit Arık, Gençlik Kolları yönetimi ve çok sayıda genç katılırken Eğitimci Osman Yardım da konuşmacı olarak katıldı. Progrmın açılışında Başkan Seyit Muhammet Halit Arık kısa bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra Hakk-Batıl mücadelesinden bahseden Eğitimci Osman Yardım, şeytan ve taraftarları, rahman ve taraftarları diye iki grubun bulunduğuna işaret ederek, “Şeytan ve taraftarlarının ete ve kemiğe bürünmüş hali Siyonizmdir. Bir mahalle, cadde, sokak, televizyon veya herhangi bir kurum sizi Allah’a, İslam’a, Kur’an’a çağırmıyorsa, kulluğa çağırmıyorsa dolayısıyla o şeytana hizmet ediyordur. Bizi Allah’a çağırmaya, kulluğumuzu hatırlatmayan tüm şeyler şeytanı ve onun kurduğu sistemin hizmetkarıdır. Buna karşı bizim uyanık olma görevimiz var” dedi.

ÖTEKİLEŞTİRMEDEN ÇALIŞALIM

Müslümanların birbirini sevmesi gerektiğini belirten Yardım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birbiri ile kenetlenmeyen, birbirlerini hakkı ile sevmeyen müminler şeytanın hilelerine karşı da duramaz. Bizlerin birbirimizin günahlarını, ayıplarını araştırmaktansa, o hata ve günahları giderecek şekilde birbirimizi hakiki şekilde sevmek, birbirimizi doğru yola çekmemiz lazım. Biz Milli Görüşçüler olarak bu anlayışla hareket etmeliyiz. Çağımızın İslam’dan kopardığı gençliği, öteleştirerek kurtaramayız. Onlara en merhametli yanımızla yaklaşacağız. Hiçbir kardeşimizin cehenneme gitmesine gönlümüz razı olamaz. Milli Görüş ve zihniyeti yeryüzünde şeytanın cehenneme götürmeye çalıştığı insanı onun elinden kurtarıp cennet yoluna götürmeye çalışır. Bu hak ve batıl savaşıdır. Allah’ın merhametini, affını talep eden müminler olarak, tüm insanlar cennete girsin diye takatimizin sonuna kadar çalışmak zorundayız.”

CİHATSIZ MÜSLÜMAN OLMAZ

“Yeryüzünde Allah’ın halifesi olmak demek, Allah’ın nizamını kurmak için çalışan olmak demektir” diyen Yardım, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sizsiniz. Bir avuç insansınız, ama unutmayalım, bir kaşık sağlam yoğurt 10 kilo sütü yoğurt yapabilir. Sağlam maya her daim vardır. Yeryüzünde hak-batıl savaşı bitirse varlığın nedeni ortadan kalkmış olur. Siz birisine hak yolu anlatırken, galip gelmek için değil, o kardeşim de cennete gitsin diye anlatın. Milli Görüşçü şefkatli olur. Erbakan Hocamız eğitimlerinde Müslüman’ın tarifini şöyle isterdi; ‘Müslüman şeytanı yatığı işin tam tersini yapan insandır’. Şeytan insanı cehennemin dibine sokmaya çalışır, biz ise cennete sokmak için çalışacağız. Sen 5 vakit namaz kılabilirsin ama hiçbir insana faydan yok. Mahallende, iş yerinde insanlar ateşe doğru gidiyor ama sen, ‘maşallah 5 vakit camide, suya sabuna dokunma, kılar beşi kurtarır’. Yok öyle. Müslüman, başka insanların da cennete gitmek için çalışan insandır. Bunu ferdi olarak yaparız, toplum olarak yaparız. Peki tüm kainattaki insanların kurtuluşunu ne yapacağız? O da İslam Birliği ile olur. Fert, cemiyet ve devlet bazında hakkın hakimiyeti için çalışan kişiye Milli Görüşçü derler. Milli Görüşçü Allah’ın ahkamını tüm kainatta hakim kılmaya çalışır, sadece nefsini kurtarmak için çalışmaz. Gece yaptığımız teheccüt ile tesbihatın amacı, gündüz yapacağımız cihat içindir. Bütün insanlığı kurtarmak için çalışırken zaafa uğramayalım diye o bizim iman zırhımızdır.”     

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.