Güney Kore’de Devlet Başkanının Partisinde Ayrışma

Güney Kore’de Devlet Başkanının Partisinde Ayrışma

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin adayı olduğu Seanuri Partisi’nde anayasa tartışmaları etrafında ayrışmalar baş gösterdi. Seanuri Partisi’nde anayasa konusunda iki başlılık ortaya çıktı. Bir süredir boş olan parti genel...

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin adayı olduğu Seanuri Partisi’nde anayasa tartışmaları etrafında ayrışmalar baş gösterdi. Seanuri Partisi’nde anayasa konusunda iki başlılık ortaya çıktı. Bir süredir boş olan parti genel başkanlık koltuğuna geçen yaz ayında yapılan Genel Kongre ile oturan Kim Moo-sung, ilk iş olarak anayasayı gündeme getirdi. Anayasa’da değişiklik yapılması gerektiğini savunan Seanuri Partisi Genel Başkanı Kim’in bu çıkışı ile Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk ile karşı karşıya geldi. Kim’in anayasa çıkışını değerlendiren Güney Kore Devlet Başkanı Park, ülkenin gereksiz gündemlerle meşgul edildiğine dikkat çekti. “Ekonomik büyümenin devam etmesine odaklanmamız en gerektiği en kritik zaman dilimindeyiz” diye konuşan Park, herkesin bu konuya odaklanıp, dikkatleri dağıtmaması gerektiğini söyledi.

Park’ın Parti Genel Başkanı Kim’e sert cevap vermesi ile parti içinde çözülmeler meydana geldi. Seanuri Partisi Merkez Yürütme Konseyi Üyesi Kim Tae-ho, Genel Başkan Kim’in anayasa çıkışını ülkenin menfaatlerine ayrkırı bularak MYK üyeliğinden istifa etti.

Parti içinden ve Park’dan sert tepkilerle karşılaşan Genel Başkan Kim ise geri adım atmadı. Devlet başkanı ile bir mücadele içine girmek gibi bir amacı olmadığını aktaran Kim, ülkedeki bir çok siyasal problemin çözümü için anayasanın değiştirilmesi gerektiğine tekrar vurgu yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.