Güneş: Ben Bu Hakemle Hiç Maç Kazanamadım

Güneş: Ben Bu Hakemle Hiç Maç Kazanamadım

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe oynadıkları maçın hakemi Fırat Aydunus'un şimdiye kadar yönettiği hiçbir maçı kazanamadığını söyledi. Başarılı teknik adam, ligin 11. haftasında deplasmanda oynayacakları Başakşehir...

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe oynadıkları maçın hakemi Fırat Aydunus'un şimdiye kadar yönettiği hiçbir maçı kazanamadığını söyledi.

Başarılı teknik adam, ligin 11. haftasında deplasmanda oynayacakları Başakşehir maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Ligde yarışın devam ettiğini belirten Güneş, şu değerlendirmede bulundu: "Fenerbahçe maçı sonrası ligdeki puan durumuma baktığımız zaman, sıkışmış bir lig olarak görüyoruz. Puan ortalaması maç başına düşük bir ortalama ile gidiyor. Lider görünen iki takımın 20 şer pua9narı var. En altta baraja yakın olanlarda ise 8-9 puan var. Yarısına yakın puan var. Büyük bir kopma yok. İlk 5 içindeyiz. Her takımın yukarı aşağı çıkacağı bir lig görüyoruz."

"BENİM DE HATAM VAR, İLK 5 DEDİM DEDİM, 5'TE KALDIK"

Son maçta kazanma arzusu ile oynadıklarını belirten Güneş, şöyle devam etti: "Bizim son maçta kazanmak arzumuz vardı, istekli oynadık. Oyun anlayışımızı sahaya yansıtmaya çalışan takımdık. İki takımda iyi oynadı. Fenerbahçe lider gelmişti. Kaybetseydik 9. sırada olacaktık. Yenseydik 4. olacaktık. Alttan kopmayı ve yukarı yanaşmayı sağlayamadık ama bu her zaman mümkün. Oyuncu kadromuz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Geride kalan 10 maçta, hiçbir maçta bu maçta da şans yardım etti bir puan aldık dediğimiz bir maç yok. Hep oyun olarak hayıflandık. Bütün bunlar geride kaldı. Bugün takım 15 ve ilk 5'teyiz. Benimde kabahatim var hep ilk 5 dedim, o uyucular da o 5'te kaldılar."

"SUÇ OLMAZ İNŞALLAH"

Ethem, Yasin ve Treore'nin sakatlıkları nedeniyle bu haftada da oynayamayacağını dile getiren Güneş, diğer oyuncuların ise zihinsel ve fiziksel yorgunluğu bulunduğunu ifade etti. Pazartesi maç yaptıktan sonra kendilerine tekrar Cuma günü maç verilmesini eleştiren deneyimle çalıştırıcı, "Rakibimizi iki gün önce oynattılar, öğrenmek istiyorum sadece, Suç olmaz inşallah. Neden bunlar yapıldı. Cezalı biri oyuncuya ceza verilince niye ötelenir. Bunları bilirsek biz de ondan faydalanırız yada uyarız. Onun için öğrenmek istiyorum." yorumunu yaptı.

VOLKAN İLE HARUN'UN TARTIŞMASI

Güneş, takımın genel havası için şunları dile getirdi: "Takımın genel havası kendine güvenen, moralli güçlü bir takımız. Birbirlerine uyumları daha iyi. Bir pozisyonda kenarda biriyle konuşurken, Mehmet Topal'ın pozisyonunda, Volkan ile Harun birbiri ile tartışmış. Doğru bir görüntü değildi. Olay o kadar basit bir konuda tartışma oldu. Sonra hallettiler. Ama hiç olmaması gerekiyor. Kendi oyuncumu eleştirmiş olayım. Mehmet Topal'a yerdeyken, sen niye yatmıyorsun demiş, o da zaten o yerde benim yatmama gerek yok' demiş. Böyle basit bir konu. Ama doğru bir görüntü değildi, daha dikkatli olmalıyız. Onu devre arasında hallettiler."

Kulübün, olumsuz tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edilmesine değinen Güneş, "Ben duymadım. Olumsuz tezahüratlar ve vatan haini lafları var. hiçbir oyuncumuz vatan haini değildir. Bize de yakışmaz. Onlara yakışmayan hiçbir tezahüratın olmasını istemiyoruz. Ama bu tip eleştiriler ve cezalar sadece bize değil herkese olmalı. Biraz bizim üzerimizde her şey yürüyor." diye konuştu.

'TAKIM SONUNU GETİREMİYOR' ELEŞTİRİSİNE CEVAP

Bir gazetecinin, "Takım ligin en iyi oynayan takımlarındın biri ama öne geçtiği maçlarda sonunu getiremiyor, neden kaynaklanıyor?" sorusana Güneş, şu cevabı verdi: "Onunu o kadar doğru olduğunu düşünmüyorum. İkinci yarıda daha iyi oynadık ama golü yedik. Eskişehir maçında bize atak yapıyorlardı biz seyrediyorduk. Ama Fenerbahçe maçında biz oynadık topu iyi kullanamadık. Topa sahip olmak her zaman sonucu almak için geçerli değildir. Eskişehirspor maçında son dakikalarda gol yedik. Erciyes maçında ise duran toptan yedik, baskı yoktu. Bu maçta da hiç olmayan bir pozisyondan gol yedik. Futbol böyle bir şey. Mesela taçtan gol yedik. Bir tane taç pozisyonu oldu, taç lehimizeydi, çok iyi gördüm. Emenike kullandı, geri döndü taç oldu. Sonra bir daha kullandılar ve gol oldu. Hiç pozisyon yok bir şey yok. Oyun başında attığımız gol ise bizim düşündüğümüz, planladığımız bir goldü. Daha sonra bu pozisyonları yapamadık."

"OZAN İPEK TAKIMA KATKI YAPTI"

"Ozan İpek'in performansını nasıl buluyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Güneş, "Ozan İpek bu maçta oynayamayabilirdi. Ozan şuanda daha iyi durumda. Şöyle bir sıkıntısı var. Fizik maç performansı olarak çok büyük kayıpları var. 1-2 aydık mesafe alıyor, çok çalışıyor. İki ayak arasında kuvvet farkı var. Şuan özel de çalışıyor. Bunu yapınca da mesafe alıyor. Ciddi sakatlıklar geçirdi. Hem oynamadı, menüsküsten dolayı kaybı oldu. Maçın gidişi de önemliydi. Bu maçta da verimliydi. İyi girmesi, hazır olması. Berkir de o da çok katkı yaptı, oyunun kontrolü de bize geçti. Ozan'ı verimli buldum. Ama daha iyi olabilecek bir Ozan. Çünkü oyun görüşü, becerileri bize katkı yapacak bir oyuncu. Çabukluk olarak daha iyi olduğu sürece iyi. Rize de de oynattım ama bu kadar iyi oynamadı." şeklinde cevap verdi.

"AYDIN, FERHAT VE İBRAHİM'İN DURUMU FARKLI"

Güneş, Aydın Karabulut'un affedilip affedilmeyeceği yönündeki soru üzerine, elindeki oyuncularla oynayacağını belirterek, "Aydın, Ferhat, İbrahim farklı bir konumda. Oyuncuların şahsıma yaptığı bir hareketi görmeyebilirsiniz. Ama kulübe yapılan ayrıdır. Yönetim, hoca oyuncu, hepsinin yeri ayrıdır. Volkan ve Ozan da burada hiç olmayabilirlerdi. Ama buradalar. Aydın da olabilirdi ama burada olacak bir şey ben hissetmedim. Benim şuanda öyle bir gündemim yok. Elimizdeki kadro ile yarışacağız. Aydın'ın yeteneğini konuşmaya gerek yok. Biz onu oynatmak istedik ama onun oynayacağı hissini alamadık." şeklinde konuştu.

"BEN BU HAKEMLE HİÇ MAÇ KAZANAMADIM"

Bir gazetecinin, bazı medya organlarında Volkan için yaptığı yorumlar nedeniyle kendisi hakkında ağır eleştiriler yapılmasının nedenini sorması üzerine, Güneş, şunları söyledi: "Bu yeni bir şey değil. Gündemi ne üzerine oluşturacaksın, bilgi yoksa gündem konuları başka alanlara kayar. Bu bizim maçla ilgili iki tane ofsayt pozisyonu vardı. Sanki Fenerbahçe galip gelecekmiş gibi gündem yapılıyor. Medya güçlüden yanadır. Fenerbahçeli oyuncunun dışarı atılması lazım. Ama hakemin bizi koruma gibi bir anlayışı yoktu. Ben de bu hakemle hiç maç kazanamadım. Kaç maç olmuştur. Bana üç maç ceza verdi, öteleme de yapmadı. Aleks Taşçıoğlu ceza verdi. 10 kişi kaldık, hakem de yanlış kararlar verdi. Bunları da yazabilirsiniz, malzeme veririm ama futbol bundan kazanmaz. Beni bu tezgaha çektiler. Çeksinler önemli değil. Hele yorumcular. Beni niye konuşturuyorsun o zaman. Siz konuşun, bunu Şenol Güneş demişti deyin. Ona bir şey demem. Ama söylediklerimi çarpıtmayın."

"CANER'İ BAŞKA BİR HAKEM OYUNDAN ATABİLİRDİ"

Taraftarı da sahaya çağıran Güneş, "Taraftarımızı sahaya çağırıyoruz gelsin destek olsun. Ama olumlu tezahürat yapsın, olumsuz tezahürat yapmasın. Meireles kırmızı kart olduğu gibi Caner belki daha 6. dakikada başka bir hakem oyundan atabilirdi. Seyirciye yapsaydı, bayrağa vursaydı ne yapılacaktı. Bir oyuncu saha içinde fair play dışı hareketi kime yaparsa dışarı atılmalı. Bu da bir tartışma konusu. Bizim bunlara zamanımız yok. Bize Pazartesi günü maç oynatıp, dün dinlenme, bugün sizle bir araya geldik, yarın gidiyoruz. Zaman yoksa tamam anlarım ama niye yapıldı onu merak ediyorum. Bunları hazırlayan arkadaşlara söylüyorum, bunları niye yaptınız biliyorsanız bize de söyleyin, biz de ona göre çalışalım. 3 günde bir maç yorgunluğu sadece fiziksel değildir, zihinsel yorgunlukta vardır." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.