Güllüce, Toplu Açılışta Belediyelere Araç Anahtarlarını Teslim Etti

Güllüce, Toplu Açılışta Belediyelere Araç Anahtarlarını Teslim Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara-Bursa-Elazığ-İzmir-Van 'da yapılan 'Toplu Açılış ve Araç Teslim Töreni'nde araçların anahtarlarını belediye yetkililerine verdi.Rixos Otel’de yapılan ‘Toplu Açılış ve Araç Teslim...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara-Bursa-Elazığ-İzmir-Van 'da yapılan 'Toplu Açılış ve Araç Teslim Töreni'nde araçların anahtarlarını belediye yetkililerine verdi.

Rixos Otel’de yapılan ‘Toplu Açılış ve Araç Teslim Töreni’ne Bakan İdris Güllüce, Müsteşar Mustafa Öztürk ile belediye yetkilileri katıldı. Programda konuşan Bakan Güllüce, bütün devlet kurumlarında olan çok ana iki problemi İller Bankası’nda diğer kurumlarda da olduğunu ifade ederek, “Zaman yakalayamama problemi ve kaliteyi yakalayamama problemi.” dedi. Güllüce, İller Bankası’nın denetimde yeni bir model oluşturacağını açıklayarak, “Bir santim hataya göz yummayacaktır. Türkiye’deki kontrol ve denetim mekanizmasının örneğini gösteren kurum haline getirmeye çalışıyorum. Ben buradan ayrılırken iki şeyi başarmış olursam ne mutlu bana diyeceğim. Zamanla yarışan bakanlık ve işlem, denetim ve kontrolü iyi yapan bakanlık olursa bu denetim iller bakanlığı olarak bu söylediğim. Denetimi hukukun verdiği tüm imkanları kullanarak sıfır hatalı imalat yaptırmaya çabalayan bir kurum haline getirmeye çalışacağız. Devletin tüm organlarında bu sıkıntı var. İyi denetlemediğiniz zaman israf oluyor, kullanımda sıkıntılar çıkıyor ve dürüst yöneticileri cezalandırmış oluyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“BAKANLIK SADECE TEKNİK YOLU AÇIYOR”

Kentsel dönüşümün son üç-dört yılın en çok konuşulan konusu olduğuna işaret eden Güllüce, kitlesel olarak yapılan kentsel dönüşümler olduğunu belirterek, “Burada bir kavram kargaşası oluyor. Dönüşüme talip olan müteahhit sanki bakanlığı bir sorunuymuş gibi vatandaşla karşılaşıyoruz.” ifadesinde bulundu. Sonuçta alma-verme işi kaça verir, kaça alır bizim işimiz değil. Biz teknik yolu açarız ondan sonra o arsa sahibi ile yapacak olan kişi arasında hukukta bizi ilgilendirmiyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin, Avrupa standartları normlarında iyi bir yerde olduğunu belirten Güllüce, “Daha da iyi bir yerde çabamız var. Atık su çalışmalarında şu an 10 binlerde. Bu aksaklıkları laboratuvar olarak kullanıyoruz. Daha sonra beş bin bölü metreküp olanlara da bunu uygulayacağız.” dedi.

“HUZUR İÇİNDE BÜTÜN İNSANLIĞA BAYRAM NASİP ETSİN”

Güllüce, “Allah katillerin adam öldürüp çocukları katlettiği zaman, kadınları karşısına kurşun attığı zaman sevinç duyan, kalkıp da dans eden insanlar görmediğimiz, bu zulümleri görmediğimiz, bu alçaklıkları görmediğimiz barış içinde, huzur içinde bayramları bütün insanlığa nasip etsin diyorum.” temennisini iletti. Konuşma sonrasında 5 ilde valilerin de iştirakiyle toplu açılış töreni yapıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.