Gözyaşlarıyla uğurlandı

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Büyük İslam Âlimi Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi dün yüz binlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı

Tahir Hoca’nın cenaze namazı ise 50 yıla yakın vaizlik yaptığı Kapu Camii’nde kılındı.
Konya'nın manevi mimarlarından Büyük İslam Âlimi Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi dün son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz gün Hakkın rahmetine kavuşan Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, İslam âleminin dualarıyla ve yüz binlerin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. 86 yaşında hayata gözlerini yuman ve 50 yıla yakın Kapu Camii’nde vaizlik yapan Konya’nın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin cenazesi öğle namazına müteakip Kapu Camii’nde kılınan cenaze namazı yüz binleri buluşturdu.
CENAZEYE ÜST DÜZEY PROTOKOL KATILDI
Tahir Büyükkörükçü’nün cenazesine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM İdare Amiri Orhan Erdem, milletvekilleri, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi Recai Kutan, SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, SP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Sungur, SP Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, SP GİK Üyesi Yasin Hatipoğlu, SP GİK Üyesi Ahmet Tekdal, Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan cenazeye çelenk gönderdi.
CUMHURBAŞKANI’NDAN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tahir Büyükkörükçü'nün vefatı dolayısıyla hocaefendinin oğlunu telefonla arayarak taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Konya'nın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü'nün vefatı dolayısıyla Hocaefendinin oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü'yü telefonla aradı. Hocaefendi’nin vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten Gül, Büyükkörükçü ailesi ve Konya'ya başsağlığı diledi.
Cenaze namazının kılındığı Kapu Camii mahşeri kalabalığa sahne oldu. Kapu Camii’ne gelen Konyalılar hocalarına son görevlerini yerine getirmek için Bedesten Çarşısı’nın sokaklarını, caddelerini doldurdu. Cenaze namazının kılınacağı Kapu Camii'nin bulunduğu Tevfikiye Caddesi ve çevredeki caddeler trafiğe kapatıldı. Cenazede binden fazla polis görev yaptı. Cami dışında kurulan dev ekrandan yayın yapıldı.
CENAZE NEDENİYLE EMNİYET TEDBİRLERİ ALDI
Konya Emniyeti de cenaze nedeniyle gerekli tedbirleri aldı. Konya Emniyet Müdürlüğü vefat eden Tahir Büyükkörükçü Hocaefendinin cenaze töreni dolayısıyla trafik tedbirlerini arttırdı.
Tevfikiye Caddesi, Sahibi Ata Caddesi, Selimiye Caddesi, Başarılı Caddesi saat 08.00 ile 13.00 arası trafiğe kapatıldı. Başarılı Caddesi, Mevlana Caddesi, Furkandede Caddesi, Aslanlıkışla Caddesi, Müze alanı Caddesi, Topraklık Caddesi, Mimar Sinan Sokak, Aziziye Caddesi, Eski İstanbul Caddesi ve Şerafettin Caddesinde araç parkına izin verilmedi.
Namazın kılınmasından sonra tabut tekbirlerle omuzlara alındı. Polis kordonu eşliğinde vatandaşların omuzlarında güçlükle ilerleyen Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi'nin cenazesi Üçler Mezarlığı'na götürüldü.
SON SÖZÜ NAMAZINIZI VAKTİNDE KILIN OLDU
Abdurrahman Büyükkörükçü de Babası Tahir Büyükkörükçü hakkında kısa bir konuşma yaptı. Abdurrahman Büyükkörükçü “Babam son günlerinde hastanede idi. Kendisine ‘Bir emriniz var mı?’ diye sorduğumda “Size emrim namazlarını vaktinde kılın” dedi ve ‘İslam’ı hakkıyla yaşayın’ vasiyetinde bulundu. Allah mekânını cennet etsin” dedi.
Babası gibi bir İslam âliminin yerinin doldurulamayacağını da dile getiren Abdurrahman Büyükkörükçü, “Onu bilenler tanıyanlar takdir ediyorlar ki millet yeri doldurulması mümkün olmayan bir büyüğünü daha kaybetti. Onların kaybı hakikaten millet için büyük kayıptır. Cenabı Hak lütfü ve keremiyle yerini doldurmayı nasip etsin.  Rabbime iltica ediyorum. 
O benim belki babamdı ama ümmetin hocası ve babası idi. Onun için kardeşlerimden fatihalar dualar kelime-i tevhit, Kur’an hatimleri bekliyorum. Cenabı hak cennetinde birleştirsin inşallah” diye konuştu.
Cenaze namazı için daha geniş bir alan düşündüklerini de belirten Büyükkörükçü, “Aslında daha geniş bir mekan olabilirdi ancak Kapu Camisi ile ilgili babamın çok büyük bir hukuku var biliyorsunuz. Onun için babam bu camiyi istedi. Pazar günüde olunca oradaki esnaflarımız olumsuz etkilenmeyeceklerdir. Öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı’na Hacıveyiszade hocamızın hemen yanına defnedilecek kendisinin arzusu böyle idi. O’nun bütün arzusu bütün gençlerin insanımızın şeriatla ameliydi. İnşallah onu sevenler onu unutmayacaklar. O’nun yolunda gidecekler diye umut ediyorum.
Babamın son günleri böyle biraz durgunca idi. Bir aydan fazla zamandır da hastanede idi. Allah hepinizden razı olsun. Cenab-ı Hakk hazretleri kalan kardeşlerimize bütün ümmeti Muhammed’e uzun sağlık sıhhat afiyet nasip etsin” şeklinde konuştu.
Dün vefat eden Konya eski Milletvekili ve müftülerinden Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, bugün toprağa verildi.
TAHİR HOCA’NIN CENAZE NAMAZINI OĞLU KILDIRDI
Cenaze namazını Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi'nin oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca kıldırdı. Hükümet Konağı, Kayalı Park Alanı, Bedesten Çarşısı, Tevfikiye, Aziziye ve Mevlana caddelerinde yüz binlerce kişi saf tuttu. Eller üzerinde taşınan Büyükkörükçü'nün cenazesi 1 kilometre mesafedeki Üçler Mezarlığı'na, izdiham nedeniyle yaklaşık 3 saatte getirildi. Sürekli tekbirlerin getirildiği cenazede, yüz binler Tahir Büyükkörükçü’nin tabutuna dokunabilmek için ezilme tehlikesi geçirdi. Çok sayıda vatandaş da yüksek yerlere çıkarak hocanın cenazesini görüntülemeye çalıştı. Tehlikeli olmasına rağmen elektrik direklerine ve ağaçlara tırmanan insanları ise polis uyarmak zorunda kaldı. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede Yasin-i Şerifler ve Kur’an-ı Kerimler okundu. Tahir Büyükkörükçü, defnedileceği zaman ise gözyaşları daha da arttı. Tahir Hoca’nın kabrine bir kürek toprak atmak için insanlar yoğun mücadele verdi. Büyükkörükçü'nün naaşı, dualar eşliğinde toprağa verildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.