Genel Vali Cosgrove: Gelibolu Camii’ne Yapılan Çirkin Saldırıdan Üzüntü Duydum

Genel Vali Cosgrove: Gelibolu Camii’ne Yapılan Çirkin Saldırıdan Üzüntü Duydum

Avustralya’da geçen ay Gelibolu Camii’ne yapılan çirkin saldırı sonrası camiyi ziyaret eden Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Cosgrove, “Camide yaşanan tatsız hadiseden dolayı çok üzgünüm. Ancak,...

Avustralya’da geçen ay Gelibolu Camii’ne yapılan çirkin saldırı sonrası camiyi ziyaret eden Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Cosgrove, “Camide yaşanan tatsız hadiseden dolayı çok üzgünüm. Ancak, her toplumda yanlış yapanlar çıkabiliyor.” dedi.

Avustralya’nın Sydney şehrine bağlı Auburn bölgesinde Gelibolu Camii’ne yapılan saldırıdan sonra, Avustralya Genel Valisi Cosgrove, söz konusu camiyi ve yetkilileri ziyaret etti. Genel Vali olduktan sonra ilk kez Türk toplumuyla bir araya gelen Cosgrove, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Asaroğlu’dan geçen ay camiye yapılmış olan saldırı hakkında bilgi aldı. Bu tür abidelerin çok önemli olduğunu belirten Peter Cosgrove, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi: “Camide yaşanan tatsız hadiseden dolayı çok üzgünüm. Ne var ki, her toplumda yanlış yapanlar çıkabiliyor. Ancak önemli olan bu tür olayların, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle ve alacağı tedbirlerle etkisiz hale gelmesidir.”

Şimdiye kadar farklı zamanlarda değişik camileri gezip görme imkânını elde ettiğine dikkat çeken Cosgrove, Osmanlı mimarisini yansıtan benzer bir camiinin Avustralya kültürel mozaiğine kazandırılmış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Söz konusu ziyaretin kendisi için ilk olduğunu ve her fırsatta yine ziyaret etmeyi istediğini sözlerine ekleyen Vali Cosgrove, yetkililerle hatıra fotoğrafı çektirerek camiden ayrıldı.

Avustralya’da 39 yaşındaki bir erkek, geçtiğimiz eylül ayında Gelibolu Camii’ne saldırıda bulunmuştu. Saldırgan, önce caminin inşaat halindeki bölgesinden hortum alarak cemaatle namaz kılınırken avluya su tutmuş ve camide bulunanlara küfretmişti. Daha sonra dışarıdan aldığı bir çimento torbasını içeriye atmıştı. Cami içindekiler ise kısa sürede saldırganı etkisiz hale getirmiş, polise teslim etmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.