Gençlerbirliği'nin konuğu Fenerbahçe

Gençlerbirliği'nin konuğu Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, zorlu Ankara deplasmanında Gençlerbirliği'ne konuk oluyor

Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak olan bu zorlu mücadelede Mustafa Kamil Abitoğlu düdük çalacak. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını ise Selçuk Kaya ve Ali Saygın Ögel yapacak.

Haftaya 40 puanla, 7. sırada giren kırmızı-siyahlılar, Avrupa yolundaki rakipleri Bursaspor, Kasımpaşa ve Kayserispor ile arasındaki puan farkını kapatmayı hedefliyor. Sarı-lacivertliler ise, lider Galatasaray'ın dün Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 yenerek puan farkını 7'ye çıkardığı haftada, Gençlerbirliği'ni mağlup edip aradaki farkı yeniden 4'e indirmeyi hedefliyor.
UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam eden Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında alacağı galibiyetle, Benfica ile 25 Nisan Perşembe günü oynayacağı UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçına da moralli çıkmayı amaçlıyor.

80. RANDEVU

Gençlerbirliği ile Fenerbahçe, pazar günü yapacakları maçla ligde 80'inci kez karşı karşıya gelecek. Lig tarihinde bugüne kadar 79 kez karşılaşan iki takımdan Fenerbahçe 37, Gençlerbirliği ise 13 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Taraflar, 29 karşılaşmada da birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Fenerbahçe'nin attığı 139 gole, Gençlerbirliği 84 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçtan 4-1'lik skorla Fenerbahçe galip ayrıldı.

MUHTEMEL 11'LER

GENÇLERBİRLİĞİ Ramazan Köse Dusko Tosic Aykut Demir Doğa Kaya Randall Azofeifa Radosav Petrovic Özgür İleri Cem Can Nemanja Tomic Ermin Zec Björn Vleminckx

FENERBAHÇE Volkan Demirel Gökhan Gönül Joseph Yobo Egemen Korkmaz Reto Ziegler Mehmet Topal Raul Meireles Dirk Kuyt Salih Uçan Moussa Sow Pierre Webo

HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu SAAT: 20:00 STAT: Ankara 19 Mayıs Stadı YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım Servisi

VLEMINCKX DÖNÜYOR

Attığı gollerle Gençlerbirliği taraftarlarının sevgisini kazanan Belçikalı golcü Vleminckx, Fenerbahçe maçıyla tekrar kırmızı-siyahlı formasına kavuşacak. Sarı kart cezası nedeniyle Sivasspor maçında sahadaki yerini alamayan Vleminckx, teknik direktör Fuat Çapa'nın şans vermesi durumunda Gençlerbirliği'nin Fenerbahçe karşısındaki en önemli "gol ayağı" olacak. Belçikalı golcünün yanı sıra, sarı kart cezasını tamamlayan Kulusic ve sakatlığı geçen Jimmy Durmaz da sarı-lacivertlilere karşı görev alabilecek. Sakatlıkları devam eden Curri ve Serkan, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek.

GENÇLER'DE 5 OYUNCU SINIRDA

Gençlerbirliği'nde, Fenerbahçe karşılaşması öncesi 5 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Hurşut, Petrovic, Özgür, Zec ve kaleci Ramazan, Fenerbahçe maçında sarı kart görmesi durumunda ligin 31. haftasında deplasmanda oynanacak Trabzonspor maçında cezalı duruma düşecekler.

SOW TAKIMA DÖNÜYOR

Lazio ile yapılan UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçına sakatlanan Moussa Sow'un Gençlerbirliği maçıyla takıma dönmesi bekleniyor. Sakatlığı nedeniyle deplasmandaki Lazio maçında, ligde ise Orduspor ve Eskişehirspor maçlarında forma giyemeyen Sow'u teknik direktör Aykut Kocaman Eskişehirspor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında riske etmeyerek kadroya almadı. Senegalli futbolcu 4 maç aradan sonra pazar günkü müsabakada takımdaki yerini alacak. Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu ise dünkü idmanın bir bölümünde takımla birlikte çalıştı.

Tecrübeli teknik adam ayrıca, Eskişehirspor ile hafta içinde yapılan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında ilk 11'de görev verdiği futbolculardan Hasan Ali Kaldırım, Stoch, Orhan Şam, Selçuk Şahin, Serdar Kesimal ve Semih Şentürk'ü de Gençlerbirliği maçının kadrosuna almadı. Sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı çalışan Sezer Öztürk, Mert Günok ve Recep Niyaz da maç kadrosunda yok.

FENERBAHÇE'DE 3 OYUNCU CEZA SINIRINDA

Fenerbahçe'de Gençlerbirliği maçı öncesinde 3 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartları bulunan kaleci Volkan Demirel, Cristian ve Semih Şentürk, birer kart daha görmeleri durumunda 31. haftadaki Kayserispor maçında cezalı olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.