Gelenekler Avrupa'da yaşatılıyor

Gelenekler Avrupa'da yaşatılıyor

Uzun yıllardan bu yana Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçiler geleneklerini unutmadı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki gurbetçiler geleneklerini yaşatıyor. Aileler ve çocukları gelenekleri tüm ihtişamıyla sürdürüyor


Avrupa'nın ve dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da gurbetçiler geleneklerini hala tüm görkemiyle sürdürüyor. Ekonomik kaygılarla yıllar önce Konya'dan göç ederek başkent Kopenhag'a yerleşen ve hayatlarını orada idame ettiren binlerce Konyalı, adeta zamana meydan okurcasına geleneklerini devam ettiriyor. Düğünler gurbetçileri biraraya getiriyor. Kopenhag'ta her hafta çok sayıda düğün yapılıyor. Konyalılar'ın düğün salonu bile var. Konyalılar tarafından açılan Başak Saray Düğün Salonu renkli düğünlere ev sahipliği yapıyor. 

2-1-001.jpg
YÖRESEL KIYAFET DİKTİRİYORLAR
Gurbetçi ailelerin düğünleri ise renkli görüntülere sahne oluyor. Avrupa'nın göbeğinde geleneklerini yaşatan gurbetçi gençler, düğünlere özel yöresel kıyafet de diktiriyor. Gurbetçiler düğünler sayesinde hem biraraya gelme fırsatı buluyor hem de geleneklerini yaşatıyor. Yine düğünlerde kına yakılıyor, takı takılıyor, halaylar çekiliyor. Bahşiş almak için kapı kapatan bile var. 
GELİNLİK VE DAMATLIK KONYA'DAN
Gurbetçinin düğün hazırlıkları aylar öncesinden başlıyor. Gelinliğini Konya'daki mağazalardan satın alanların sayısı hayli fazla. Yine bazı damatlıklar da Konya'dan Avrupa'ya gidiyor. Nişan ve kına elbisesini de Konya'dan alan var. Yine misafirler kapıda karşılanıyor. Davetlilere geleneksel yemekler ikram ediliyor. Danimarka'da olduğu gibi Avrupa'nın dört bir yanında ve diğer kıtalardaki ülkelerde yaşayan Konyalılar da geleneklerine özen gösteriyor. 
KERİM ATICI 

4-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.