Gariplerin ayı

Gariplerin ayı

Ramazan ayı ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Yardım dernekleri ihtiyaç sahipleri için düzenledikleri yardım çalışmalarını hızlandırdı. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’de bu ayda ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşacak

Ramazan ayının gelmesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardımlar da artacak. Pek çok yardım kuruluşu bu ayda artan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Konya'da hizmet veren pek çok yardım kuruluşu, Konya'dan topladığı nakdi ve ayni yardımları Konya'dan dünyanın 10'larca ülkesine ulaştırıyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de Ramazan’da ihtiyaç sahiplerinin yanına koşacak. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Temsilciliği, yıl boyunca mütemadiyen sürdürdüğü, muhtaçlara yardım dağıtım programına Ramazan itibariyle hız verecek. Dernek,  Türkiye’deki muhtaç insanların yanı sıra dünyanın pek çok bölgesindeki muhtaçları da yalnız bırakmıyor. Konya’da ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyeli muhacirlere yardım eden Cansuyu, ilçelerde de çalışmalarını sürdürüyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, Ramazan çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Dernek olarak bu yıl kumanya bedelinin 80 TL, iftar bedelinin ise 10 TL olarak belirlendiğini ifade eden Tozan, “Konya’da hayırseverlerin yardımlarını ulaştırabilmek adına iki yerde stant açacağız. Şehrin yoğun noktalarından Kayalıpark’ta ve Kule Site’de bağış yapmak isteyen gönüllülerin 30 gün boyunca hizmetinde olacağız” dedi.

30 GÜN BOYUNCA İFTAR

Suriye’de savaşın halen sürdüğünü hatırlatan Tozan, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Konyamızda ve diğer şehirlerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz fakat Suriye’de açlıktan muzdarip olan insanlar var. Biz de bu amaçla 30 gün boyunca Suriye İdlib’de bin kişilik yemek vereceğiz. Bu yemek dağıtımı tek noktadan değil, çevre köy ve kasabalarda da yapılacak. Ayrıca hayırseverlerin yardımları ile oluşturduğumuz 1 TIR yardım, yola çıkmıştır. Bu TIR’da pirinç, bulgur, şeker, yağ, salça gibi gıda malzemeleri, çocuklar için şeker, gofret, karne hediyesi, bayramlık elbise ve ayakkabı bulunuyor. Konya’da yapacağımız yardımlarda önceliğimiz öğrencilerdir. Sonra ihtiyaç sahiplerini tespit edip mahalle mahalle gezerek yardımları dağıtacağız.”

Vatandaşları ihtiyaç sahibi olanlar için duyarlı olmaya çağıran Tozan, bağışların “cansuyu.org.tr” internet adresinden, Ramazan ayı boyunca kurulacak stantlarda elden veya SMS ile “BAGIS” yazılarak 6639’a gönderilecek mesajla yapılabileceğini söyledi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum