Galatasaray'dan sert açıklama

Galatasaray'dan sert açıklama

Galatasaray resmi internet sitesi, Beşiktaş ile oynanan ve Tekerlekli Sandalye Basketbol maçında çıkan olaylarla ilgili bir açıklama yapıldı.

Galatasaray Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde Galatasaray ve Beşiktaş RMK Marine arasındaki karşılaşmada çıkan tribün olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, İl Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu ”rakip sahaya taraftar götürmeme” kararına rağmen bir grup Beşiktaş taraftarının habersiz, usulsüz, haksız ve maksatlı eylemi neticesinde istenmeyen olayların vuku bulduğu ileri sürülerek, ”Saldırıya uğramış olan taraftarımız, sporcusunu ve kendisini koruma refleksi göstermiştir. Savunma refleksi içindeki taraftarımızdan bir bölümünün adliyeye sevk edilmiş olması kulübümüzce anlaşılamamış olup, adli süreç kulüp avukatlarımızca bizzat ve yakından takip edilmiştir” denildi.

Adaletin görevinin, suçlu ile suçsuzu, haklı ile haksızı doğru bir şekilde ayırt etmek olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ”Bu kapsamda kendini ve sporcusunu korumaya çalışan bir kitleye suçlu muamelesi yapmak anlaşılabilir bir durum değildir. Kulübümüzün tesellisi bugüne kadar bizi hiçbir yerde yalnız bırakmayan ve özellikle de son iki senedir yapılan tüm ajitasyonlara rağmen, vakarını ve duruşunu değiştirmeden kulübümüzün tribün olayları sebebi ile önemli bir ceza almamasını sağlayan taraftarımızın hiçbirisinin tutuklanmamış olmasıdır. Bu vesile ile başta Yıldız Teknik Üniversiteli taraftarımız olmak üzere olaylardan etkilenen taraftarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.