G.kore-türkiye Kültür Karşılaştırmaları Sempozyumu İstanbul’da Yapıldı

G.kore-türkiye Kültür Karşılaştırmaları Sempozyumu İstanbul’da Yapıldı

Güney Kore’nin İstanbul Başkonsolosluğu ile İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Güney Kore-Türkiye Kültür Karşılaştırmaları Sempozyumu’ İstanbul’da yapıldı.

Güney Kore’nin İstanbul Başkonsolosluğu ile İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Güney Kore-Türkiye Kültür Karşılaştırmaları Sempozyumu’ İstanbul’da yapıldı.

2013 İstanbul-Gyeongju Dünya Expo’su sonrasında Kore ile Türkiye arasında kurulan dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da pekiştirmek adına düzenlenen sempozyum, İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyuma Türk ve G.Koreli davetliler iştirak etti. İki ayrı oturum halinde gerçekleşen sempozyuma katılan konuşmacılar, G.Kore ve Türkiye’nin bir birine yakın bir çok kültürel ve tarihi yönleri olduğunu dile getirdiler.

Sempozyuma katılan davetlilerden G.Kore’nin Eun Dong Duk Üniversitesi’nden Prof. Eun Kyung Oh, ‘Türkiye ve G.Kore’nin Modernleşme Döneminde Kadın’ konulu bir sunum yaptı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bekir Günay, uzak doğu coğrafyasının hep ilgi alanları olduğunu belirterek, bu coğrafyanın G.Kore, Japonya, Çin ve Hindistan hattı olduğunu dile getirdi. Günay, “Köklü iki tane büyük millet bugün köklü bir binanın içerisinde geleceğe emin adımlarla gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Güney Kore’nin İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae Dong ise G.Kore ile Türkiye arasında tarihten gelen dostluk ve yakınlaşmanın bundan sonra da devam edeceğini ve iki ülke halklarının kültürel etkinliklerle daha da kaynaşacağını ifade etti.

İki ülke halkının karşılılık samimi bir yakınlık beslediğini dile getiren konuşmacılar özellikle kültürel alanda yapılacak her türlü etkinlik ve çalışmanın iki ülke halkının birbirine daha da yakınlaştıracağına vurgu yaptılar.

Sempozyumda Cihan’a konuşan İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Bekir Günay “Biz şunu düşünüyoruz. G.Kore ve Türkiye tarihten kardeş olan iki ülke. Bu tarihi atmosferin akademik camiada birleşmesi daha da kalıcı boyuta doğru gidecektir. Expo ile başlayan bu süreç, kalıcı ilişkilere doğru bir yol alacaktır.” dedi.

Güney Kore’nin İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae Dong ise “ Türkiye ve G.Kore arasındaki ilişkiler, çok eskiye dayanıyor. Bu ilişkiler Kore harbinde Türkiye’nin sağladığı destekle daha da pekişti. Türkü kültürel etkinliklerle de aramızdaki yakınlaşmayı daha da pekiştirerek geleceğe taşıyacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.