Fransa Bankası, Moritanya'nın En Eski Futbol Kulübünü Satın Almak İstiyor

Fransa Bankası, Moritanya'nın En Eski Futbol Kulübünü Satın Almak İstiyor

Moritanya spor kaynaklarının belirttiğine göre; Moritanya'nın en eski spor kulübü ile Fransa bankası ortaklarından birisi kulübü satın alma doğrultusunda bir araya geldi.Haberi doğrulayan nuakşot gazeteleri,Fransa bankası ortaklarından bir...

Moritanya spor kaynaklarının belirttiğine göre; Moritanya'nın en eski spor kulübü ile Fransa bankası ortaklarından birisi kulübü satın alma doğrultusunda bir araya geldi.

Haberi doğrulayan nuakşot gazeteleri,Fransa bankası ortaklarından bir yetkilinin Moritanya'da en eski spor kulüplerinden biri olan Liksar Spor Kulübü'nü satın alma görüşmelerine başladıklarını dile getirdi. Haber kaynaklarına göre; Fransız girişimcinin kulüp sahibi Ould Garabi ile ekonomik anlamda anlaşmaya vardıklarını ancak Moritanya kanunlarında kulüp yönetmeliği ile ilgili bir problemle karşılaştıklarını belirtti. Problemin ise Moritanya dernekler kanununa göre; içinde spor kulüplerinin de olduğu yerel müesseselerin yerli olmayan biri tarafından işletilememesi olduğuna değinen Fransız yetkili buna rağmen kulübü ne olursa olsun kendisinin yönetmek istediğini söyledi.

Kulüp sahibi Ould Garabi kulübün 20. yüz yıl ortalarında kurulan Moritanya'nın en eski kulüplerinden olduğunu, kulüp olarak başladıkları ilk günden beri maddi ve manevi bütün sıkıntılarda kulübün hep yanında olduklarını vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.