Finale bir adım

Finale bir adım

Atiker Konyaspor, ZTK yarı final ilk maçında Kasımpaşa'ya konuk olacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanacak mücadele 20.45'te başlayacak. Yeşil-beyazlılar, deplasmandan avantajlı skorla dönerek final kapısını aralamak istiyor

Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) Yarı Final ilk maçında Atiker Konyaspor, bugün Kasımpaşa'ya konuk olacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 20.45'te başlayacak. Mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk'ün yardımcılıklarını Serkan Olguncan ile Osman Gökhan Bilir yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Özgüç Türkalp yapacak. Mücadele A Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Atiker Konyaspor Kasımpaşa deplasmanından avantajlı skorla dönmek istiyor.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bugün Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek olan Atiker Konyaspor, dün Kayacık Tesisleri'nde gerçekleştirdiği son antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Yeşil-beyazlılar dün saat 16.00'da taktik idmanı gerçekleştirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman futbolcularına sık sık uyarılarda bulundu. İdmanın ardından akşam saatlerinde havayolu ile İstanbul'a giden Atiker Konyaspor, maç saatini beklemeye başladı.

ELDE VAR SADECE KUPA

Sezona 3 kulvarda başlayan Atiker Konyaspor, tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasında veda etti. Avrupa Ligi'nden elenmesini ardından Spor Toto Süper Lig'e ve Ziraat Türkiye Kupası'na ağırlık veren Anadolu Kartalı, ligde geçtiğimiz sezon yakaladığı istikrarı yakalayamadı. İnişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Atiker Konyaspor, ligde kalan haftalarda prestij maçına çıkacak. Kupada ise bu sezon yarı finale kadar gelen yeşil-beyazlıların yanında kura şansı da oldu. Oldukça şanslı kuralar çeken Atiker Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nu lider olarak tamamladı. Son 16 turunda TFF 1.Lig ekiplerinden Ümraniyespor'u ve çeyrek finalde ise Sivasspor'u eleyen Atiker Konyaspor yarı finale yükseldi. Anadolu Kartalı, bugün yarı finalde Kasımpaşa'ya konuk olacak. Yeşil-beyazlılar evine avantajlı skorla dönüp final kapısını aralamak istiyor. Avrupa'dan elenen ve ligde umduğunu bulamayan Atiker Konyaspor kupada finale yükselerek taraftarını mutlu etmek istiyor.

PAŞA İLE 27.RANDEVU

Kasımpaşa ile Atiker Konyaspor, tarihlerinde bugün 27.kez karşı karşıya gelecek. Daha önce 26 kez karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde eşitlik göze çarpıyor. Geçmişte oynanan 26 maçta 9'ar kez iki ekip galip gelirken 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Atiker Konyaspor deplasmanda bugün  14.kez rakibine konuk olacak. Ev sahibi takımın Konyaspor'a karşı bariz üstünlüğü bulunuyor. Atiker Konyaspor deplasmanda oynadığı 13 maçta sadece 1 kez galip gelirken 6 maç beraberlikle sonuçlanırken 6 maçı ise Kasımpaşa kazandı. Atiker Konyaspor Kasımpaşa ile oynadığı son 3 maçta yenilgi yüzü görmedi. Yeşil-beyazlılar rakibiyle oynadığı son 3 maçta sahadan 2 kez galip ayrılırken 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

TARAFTAR AKIN EDECEK

Atiker Konyaspor taraftarı Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda oynanacak Kasımpaşa maçında takımı yalnız bırakmıyor. Yeşil-beyazlı ekibin taraftar gruplarından Nalçacılılar maça maç için 2 organizasyon düzenleyecek. Gece 00.00'da kalkan ilk sefer ile taraftarların birçoğu İstanbul'a gitti. Bugün sabah saat 09.00'da Kule Site'den hareket edecek olan otobüslerle kalan taraftarlar hareket edecek.Deplasman tribününde İstanbul'da yaşayan Konyalı taraftarlarla yaklaşık bin kişinin olması bekleniyor.

ÖZTÜRK İLE 5.MAÇA ÇIKACAK

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında oynanacak Kasımpaşa - Atiker Konyaspor maçını hakem Ümit Öztürk yönetecek. Atiker Konyaspor, Kasımpaşa maçının hakemi Ümit Öztürk ile 5.maçına çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip, genç hakemin daha önce yönettiği 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Söz konusu bu maçlarda Öztürk, Konyasporlu oyunculara 5 sarı kart gösterdi. Konyaspor, Ümit Öztürk'ün bu sezon yönettiği maçlarda ligde deplasmanda Bursaspor'a 2-0, Akhisar Belediyespor'a 1-0 yenilirken, kupada Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı.

KASIMPAŞA ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Atiker Konyaspor'un bugün Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda karşı karşıya geleceği Kasımpaşa kupaya 3.eleme turundan başladı. Kasımpaşa 3.eleme turunda Kahramanmaraşspor'u 2-0 yenerek adını gruplara yazdırdı. Mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'ndan lider olarak çıkan Kasımpaşa son 16 turunda Osmanlıspor'u yenerek çeyrek finale yükseldi. İstanbul temsilcisi çeyrek finalde Çaykur Rizespor'u yenerek kupada yarı finalde Konyaspor'un rakibi oldu.

BURAK TAŞPINAR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.