Festival gibi Kitap Günleri

Festival gibi Kitap Günleri

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri büyük ilgi görüyor. Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları ve atölye çalışmaları ile kitap şöleni yaşanıyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri büyük ilgi görüyor. Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları ve atölye çalışmaları ile kitap şöleni yaşanıyor. 

ESERLERE KOLAYLIKLA ULAŞILIYOR

Hüner Yayınevi görevlisi Abdülkadir Önder, kitap fuarı sayesinde gençlerin ve çocukların istediği eserlere kolaylıkla ulaşabildiğini dile getirdi. Dini eserlerin rağbet gördüğünü belirten Önder, “Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu kitap günleri çok yoğun geçiyor. Özellikle çocukların ilgisi gerçekten mutluluk verici. İmza günleri, tiyatro, söyleyişler gibi etkinlikler, insanların Kitap fuarına gelmesini teşvik ediyor. Birçok vatandaş istedikleri eserleri burada rahatlıkça buluyor. Biz yayınevleri insanların kitap okumasına teşvik etmek için her türlü fedakârlığı yapıyoruz. Dini eserlerin okuyucular tarafından rağbet görmesi mutluluk verici. Bunun için biz Hüner yayınevi olarak bu tür projelerin sayısının artmasını diliyoruz. Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.  

2-1.jpeg

KİTAP ŞÖLENİ YILDA 2 KERE OLMALI

Her geçen yıl kitap fuarının geliştiğini belirten, Karatay Yayınları görevlisi Hasan Avcıoğlu, çocukların ilgisine hayran kaldığını açıkladı. Avcıoğlu, “Kitap fuarı geçen yıla göre daha iyi. Konya’mızda kitap okunmuyor diye söylenti olsa da bunun yanlış olduğunu kitap fuarında görüyoruz. Belediyemizin okullardan servis kaldırarak fuar gezisi düzenlemesi ve çocukların kitaplara teşvik edilmesi çocukların geleceği için önem arz ediyor. Çocukları çok mutlu görüyoruz, yüzlerindeki gülümseme bizleri daha çok teşvik ediyor. Yılda en az iki kere olması gerektiği kanaatindeyim. Kitap demek kültür demektir. Gençlerin bu şekilde önem vermesi bizleri çok mutlu ediyor. Selçuk Kongre Merkezi’nde olması daha da güzelleştiriyor. Yazarların etkinlikleri, katılımı oldukça etkiliyor. Belediyemize teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLAR HAYATI GÜZELLEŞTİRİYOR

Fuarın açılmasından ve tekrar kitapların içinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İnkılap Kitapevi görevlisi Ayşe Ağcadağlı, “Kitap Günleri çok yoğun. Vatandaşların ilgisi de yüksek. Yaşanan bu yoğunluk bizleri de çok mutlu ediyor. Çocukların enerjisi günümüzü güzelleştiriyor. Tekrar kitaplarla iç içe olmaktan ve insanlara kitap tanıtmaktan mutluyuz. Özellikle İnkılap yayınlarına 7’den 70’e herkesin ilgisi yoğun. Standımıza herkesi bekliyoruz. Beklentimizin üstünde yoğunluk oldu. Geçen yıla göre daha iyi kitap fuarı. Çocukların ilgisi çok güzel. Özellikle sabahları yoğunluk daha çok artıyor. Belediyenin sağlamış olduğu otobüslerin okullardan çocukları alarak fuara getirmesi çocuklar üzerindeki etkisini çok güzel betimliyor. Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

2-2.jpeg

YETİŞKİNLER DE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Nesil Yayınevi görevlisi Fatih Yüce, Konyalıların kitaplara ilgisinin yoğun olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Organizasyon olarak çok güzel, değerli yazarlar katılıyor. Söyleyişler düzenleniyor. Bunların etkisini hissedebiliyoruz. Belediyenin ücretsiz olarak öğrencileri kitap fuarına getirmesi çok değerli ve çocuklara önem verilmesi gerektiğini herkese hatırlatıyor. Diğer Büyükşehir belediyelerine örnek olmasını temenni ederim.  Çocuklar gayet heyecanlılar. Dünya’da olan ekonomik sorun her sektöre yansıdı. Doğal olarak bizlerde nasibimizi aldık. Buna rağmen Konya’mız kitap okumaktan vazgeçmiyor. Akşam saatlerinde çocuklar aileleri ile kitap fuarına katılım sağlıyor. Bu sayede ebeveynlerde kitaplardan mahrum bırakılmıyor. Sadece tek eksiklik mevcut; yılda iki kere olmaması. Bunun için belediyemizin çalışma yürütmesi gerekiyor. Bu tür kültür şölenini Konyalılara sunduğu için Konya Büyükşehir Belediyemize şükranlarımı sunuyorum.” 

KİTAPLARI SEVDİRMENİN GÜZEL YOLU

HAYY Yayınevi görevlisi Gamze Yalçıner Öz, Kitap fuarının beklenilenin üzerinde katılım olduğunu söyleyerek, bu tür programların artırılması gerektiğini belirtti. Öz, “Kitap Fuarına katılımın bu denli yoğun olacağını beklemiyorduk. Bizlere çok yardımcı oluyorlar. Buradaki kültür şölenine insanların ilgili olması Konya’nın kültürlerin başkenti olduğu göstergesidir. Kültür ve bilginin edinilmesi için kitaplar tercih edilir. Burada görüyoruz ki Konya’mız bu konuda hassas davranıyor. Özellikle çocukların ilgisi bu fikrimin yerinde olduğunu gösteriyor.  Öğrencilere kitapları sevdirmek için güzel bir etkinlik. Kitap fuarının ilk günü gibi her gün yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz. Öğrencilerin ve vatandaşların ilgisi oldukça yoğun. Gençlerin istedikleri kitapları bulabilecekleri çok geniş kapsamlı bir fuar oldu. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANIYORLAR

Cezve Yayınevi görevlisi Nur Avuçalmaz, Kitap Günlerinin yoğun olduğunu ve çocukların bu tür etkinliklere daha çok katılması gerektiğini kaydetti. Avuçalmaz, “Birçok kitaplara ulaşamayan insanlar burada istediği kitaplara ulaşacak. Geçen yıla göre yoğun ilgi söz konusu. Konya Belediyesinin bu projesinden dolayı tebrik ederim. Çocukların bu tür kitap fuarlarına katılmasını istiyoruz. Kendilerini geliştirmesi adına güzel bir proje olduğuna inanıyorum. Öğrencileri okuma alışkanlığını kazandırmak onlara kitapları sevdirmek için sadece okullarda eğitim vermek yeterli olmuyor bu tarz etkinlikleri öğrencilerin kitaplara karşı olan sevgilerini artıyor o yüzden kitap fuarı etkinliğinin çok değerli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

ALİ GÖZEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.