Ezgiler Öğretmenler İçin Okundu

Ezgiler Öğretmenler İçin Okundu

Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Karadeniz Türkü Topluluğu tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla konser düzenlendi. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda bu yıl 6’ıncısı...

Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği Karadeniz Türkü Topluluğu tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla konser düzenlendi.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda bu yıl 6’ıncısı düzenlenen 'Dalga dalga Karadeniz' adlı geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Babal ve çok sayıda Karadenizli vatandaş katıldı.

TEK SES, TEK YÜREK OLDULAR

Öğretmenler için şiirlerin okunduğu gecede birbirinden güzel Karadeniz ezgileri hep bir ağızdan söylendi. Salonu dolduran Karadenizli hemşehriler Abdullah Gündüz yönetimindeki Karadeniz Türkü Topluluğu’nun seslendirdiği şarkı ve türkülerle gece boyu keyifli saatler yaşadı.

Babal, gecede desteklerinden dolayı Başkan Yaşar’ın boynuna Rize bezinden bir şal takarak teşekkür etti. Karadeniz’in, coğrafyasıyla, tabiatıyla, insanıyla ve türküleriyle ayrı bir güzelliği olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Karadeniz insanının önemini, kurtuluş mücadelesindeki üstün çabalarını, Nazım Hikmet’ten bir dörtlük okuyarak anlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.