Ev fiyatları uçtu!

Ev fiyatları uçtu!

Konya'da satılık ev fiyatları, uçuyor, Fiyatlar, 280 ile 670 bin TL arasında değişirken; Şefikcan Caddesi ve Beyşehir Yolu üzerinde bulunan daireler, en pahalı konutların başında geliyor

Ev sahibi olmak isteyenler, hayal kırıklığı yaşıyor. Konya'da ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Satılık ev fiyatlarında rekor artış yaşanıyor. AVM'lere yakın olan, Şefikcan Caddesi, Sille Yolu, Beyhekim Devlet Hastanesi, Şeker Tekke civarı, yeni stadyum yakınları ve Beyşehir Yolu üzerinde bulunan evlerin fiyatı, dudak uçuklatıyor. Konya'da yeni binaların sürekli inşa edilmesine rağmen, fiyatlardaki artış bir türlü durdurulamıyor. Satılık evler; konumuna, büyüklüğüne, ulaşım ağlarına yakınlığı ve yaşına göre 280 ile 670 bin TL arasında değişiyor. Resmi rakamlara göre Konya'da Haziran ayında 2 bin 5 adet, konut satışı yapıldı. 2016 yılının Haziran ayına göre yüzde 13,4'lük bir düşüş yaşanırken, Mayıs ayına göre de yüzde 29,2'lik azalma yaşandı. Farklı noktalarda yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin, tamamlanmasının ardından fiyatların daha da artması bekleniyor.

4-3-031.jpg

ÜRÜNLERE ZAM YAPILDI

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, konut fiyatlarında yaşanan artışa dair değerlendirmelerde bulunarak, fiyat artışlarının altında yatan sebeplere değindi. Topal, “Konut fiyatlarında ciddi artışlar var” dedi. Demir fiyatlarındaki ve arsa oranlarındaki artışa dikkat çeken Topal, “İnşaat sektöründe kullanılan metal aksanların tamamına zam getirildi. Bu zamlar, sektörü de ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Demir fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz. Sektör öyle bir hale geldi ki kiralık ev bulmak bile zorlaştı. Ev fiyatlarının yükselmesinde bu zamlar, önemli bir noktada” açıklamalarında bulundu.

NAKLİYECİ BULMAK ZOR 

Fiyatların düşürülmesi noktasında toplumun geneline görev düştüğünü söyleyen Topal, belediyelere seslendi. Topal, arsa oranlarının azaltılması için girişimlerde bulunulmasını talep etti. Yaz aylarında nakliye sıkıntısının yaşandığını ifade eden Topal, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nakliyeciler, mevsimi olduğu için daha çok tarım sektörüne yöneliyor. Malzeme getirmek ve nakliyeci bulmak zorlaşıyor. Giderler, arttığı için ev fiyatları da ister istemez yükseliyor. Ayrıca malzemede kısıtlamalar da yaşanıyor.”

HERKES MÜTEAHHİT OLAMAZ

Başkan Şaban Topal, Konya'da müteahhit sayısının da fazla olduğunu dile getirdi. Sektöre olan talebin müteahhit sayısını artırdığını aktaran Topal, müteahhitliğin bir tanımının olmadığını da kaydetti. Topal, “Sektör ile alakası olmayan herkes, müteahhit oluyor. Çevre İl Müdürlüğü'ne gidip de 175 lira veren herkes, müteahhitlik belgesi alabiliyor. Bu iş, sanıldığı kadar kolay değil. Fiyatların yükselmesine sebebiyet veriyorlar. Katma Değer Vergisi (KDV)'de de düzenleme istiyoruz. Fiyatların azalmasına katkısı olur” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum