Etiyopyalı çiftin yolu Konya’da birleşti

Etiyopyalı çiftin yolu Konya’da birleşti

Etiyopyalı Etana Gudina (Davut) ile geçtiğimiz hafta İslam’ı seçip Müslüman olan Gaddise Teferi (Ceyda), törenle evlendi.

Etiyopyalı Etana Gudina (Davut) ile geçtiğimiz hafta İslam’ı seçip Müslüman olan Gaddise Teferi (Ceyda), törenle evlendi. Meram Öğretmenevi’nde düzenlenen düğün merasimine genç çiftin arkadaşları ve davetliler katıldı. Düğünde misafirlere geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi.

Protestan Hıristiyan olup geçtiğimiz hafta Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Etiyopyalı Gaddise, İslam’ı eşinin anlatması ile öğrendiğini söyledi. Müslümanların birbirlerine sahip çıkmalarından çok etkilenerek İslam’ı seçtiğini söyleyen Ceyda, şu an çok mutlu olduğunu ifade etti. Etiyopya’da inşaat mühendisliği bölümünde okurken Davut ile tanıştığını ve orada nişanlandıklarını söyleyen Ceyda, düğün merasimini Konya’da yapmaktan onur duyduğunu sözlerine ekledi.

2-7.20151029092917.jpg

Şu an özel bir firmada havalandırma işi yapan Davut ise eşi Ceyda ile Kimya öğretmenliği bölümünde okurken tanıştığını ve nişanlandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “2 yıl önce ekmek paramı çıkarmak için Konya’ya geldim. Burada çalışma iznim var. Bu arada nişanlım ile görüşüyordum. Yavaş yavaş İslam’ı ona anlattım. İslam’ı seçeceğini söyledi, mutlu olduk. Düğünümüzü Konya’da yapmayı istedik. Konyalı arkadaşlarımız da bize hep destek oldular teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etiyopyalı çift katılımcıların alkışları eşliğinde salona girdi. Kıyılan nikahın ardından tebrikleri kabul eden çift, misafirlerine teşekkür etti.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.