Esogü Heyetinin Almanya’daki Temasları

Esogü Heyetinin Almanya’daki Temasları

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) heyeti, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, ESOGÜ yürütücülüğündeki “İnovatif Fikirlerin Ticarileştirilmesi” temalı proje kapsamında Duale Hochschule...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) heyeti, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, ESOGÜ yürütücülüğündeki “İnovatif Fikirlerin Ticarileştirilmesi” temalı proje kapsamında Duale Hochschule Baden-Württemberg Mannheim (DHBW) devlet üniversitesinde temaslarda bulundu.

Heyet, Uluslararası İşletmecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Martin Kornmeier ile inovasyon temalı toplantıda bir araya geldi. Prof. Dr. Kornmeier DHBW, teorik ve pratik eğitim-öğretim yöntemleri, üniversitenin sanayi ile olan iş birlikleri hakkında bilgiler verirken, ESOGÜ heyeti de ESOGÜ’nün tüm fakülte ve birimleri hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Türkiye’nin Kamu Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Ar-Ge Reform Paketi hakkında da açıklamalarda bulunuldu. Toplantıların ardından ESOGÜ-DHBW iş birliği anlaşması için çalışmaların başlatılmasına karar verilirken, ESOGÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şenol Erdoğmuş tarafından Prof. Dr. Martin Kornmeier’e ESOGÜ anı tabağı takdim edildi.

Prof. Dr. Martin Kornmeier, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken önümüzdeki günlerde iş birliğinin geliştirilmesi ve görüşmelerde bulunmak üzere Eskişehir’e geleceğini bildirdi.

Bu ziyaretin ardından heyet, Frankfurt Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti. Başkonsolos vekili Konsolos Özkan Durmaz ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, Frankfurt sanayisi ve işletmeleri hakkında heyete bilgi verdi.

ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çabuk tarafından Konsolos Özkan Durmaz’a ESOGÜ anı tabağı takdim edildi.

Ziyaretin ardından Kültür ve Turizm Ataşesi Sn. Osman Şahin rehberliğinde Frankfurt şehir turu gerçekleştirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.